fbpx
Urheilu Hämeenlinna

HlHS:n kausi vauhtiin leireilemällä – "Toivottavasti pääsemme pian myös Ahvenistolle harjoittelemaan"

Hiihtoseura järjestää loppiaisena Hämeen viestipäivän ja helmikuun lopulla kansalliset sprinttikisat. Seuran värit vilahtelevat myös nuorten SM-laduilla ja Suomen cupin kisoissa.
Hämeenlinnan Hiihtoseura järjestää alkavanakin talvena toimintaa kaikenikäisille hiihdon ystäville. Oskari Eerola oli mukana lasten talviolympialaisissa toissa talvena. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan Hiihtoseura järjestää alkavanakin talvena toimintaa kaikenikäisille hiihdon ystäville. Oskari Eerola oli mukana lasten talviolympialaisissa toissa talvena. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Hiihtoseuralla on alkamassa aiempien vuosien tapaan vilkas toimintakausi. Sukset ovat jo suihkineet vauhdikkaasti nuorten hiihtäjien Leppävirran lumileirillä, ja pikkuhiljaa lähes kuudenkymmenen hiihtäjän joukko suuntaa myös kisaladuille. HlHS:n puheenjohtajan Pekka Vähävihun mukaan seuran kausi pääsee todenteolla vauhtiin joulukuun puolessa välissä Saariselällä pidetyn reilun viikon mittaisen leirin jälkeen.

– Leppävirran leirillä oli bussilastillinen juniorihiihtäjiämme, ja Saariselälle lähtee puolestaan noin kymmenkunta nuorten ryhmän hiihtäjää ja muutama huoltaja. Toivottavasti pääsemme pian myös Ahvenistolle harjoittelemaan, toivoo Vähävihu.

HlHS ei ole jäänyt surkuttelemaan Suomen cupissa ja SM-laduilla menestyneen naisten viestikolmikkonsa hajoamista. Kansainvälisilläkin kisaladuilla mainetta niittänyt Laura Mononen päätti uransa viime keväänä ja Anni Kainulainen edustaa nykyisin Vantaan Hiihtoseuraa. Joukkueesta vain seuran oma kasvatti Maija Hakala jatkaa HlHS:n riveissä.

– Ei viestiporukan puuttuminen ole näkynyt millään lailla seuratoimintamme arjessa. Meillä on edelleen se noin 200 jäsentä, joista nuoria hiihtäjiä on 50–60.

– Meillä ei ollut hiihtäjiä viime viikonvaihteen Suomen cupin avauskisassa Vuokatissa, mutta tarkoitus on osallistua joihinkin sarjan kisoihin myöhemmin talvella. Lähinnä kokemusta hankkimaan lähtisivät yleisessä sarjassa ensimmäistä kauttaan kilpailevat poikani Jukka ja Lauri (Vähävihu). Naisten viesteihinkin saatamme saada joukkueen ampumahiihdon puolella kilpailevista naisista, jotka hekin ovat kyllä edelleen aika nuoria, Vähävihu muistuttaa.

HlHS pääsee esittelemään kilpakumppaneilleen talven aikana myös maanmainioita Ahveniston moottoriradan latuja. Seura isännöi loppiaisena (6.1.) Hämeen hiihdon viestipäivää ja helmikuun lopulla (26.2.) Apparalla lykitään seuran kansalliset sprinttikisat.

– Toivottavasti sääolot ovat nyt otolliset ja kisat päästään järjestämään. Hämeen viestipäivä on iso tapahtuma, jossa hiihdetään erilaisia viestejä ja kilpaillaan pisteistä seurojen kesken. Mukana on myös puulaakisarja, jonka osallistujilta ei vaadita lisenssejä. Helmikuun sprinttikisa ja Krista-cupin osakilpailu on myös kova urakka seurallemme. Sinne olisi tarkoitus saada myös Suomen kärkihiihtäjiä, jos heidän kalentereissaan on tilaa.

– Perinteisiä iltakisojakin talven aikana on suunnitelmissa järjestää Ahvenistolla. Perinteisellä ja vapaalla hiihtotyylillä käydyissä kisoissa on käynyt lähiseudun hiihtäjiä. Ensilumen iltakisat olisi tarkoitus järjestää joulukuun 21. päivänä, Vähävihu kertoo.

HlHS järjestää Ahvenistolla myös hieman kiireettömämpää ohjelmaa hiihdon ystäville. Koululaisten nelosluokkien lumiliikuntapäivät ovat kalenterissa tammikuun 24.–25. päivinä.

Myös aikuisten hiihtokoulu, lasten hiihtokerho (viisi peräkkäistä maanantai-iltaa 10.1. alkaen) ja mahdollisesti myös Hämeenmaan lasten talviolympialaiset ovat ohjelmassa. Näistä riennoista löytyy talven aikana lisätietoa seuran nettisivuilta. HäSa

Menot

Uusimmat