Urheilu

HlHS mitalijahtiin Kontiolahdelle

Kontiolahdella kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin maastohiihdon SM-mitaleista ja mukana on maastohiihdon kärkinimien lisäksi myös useita ampumahiihtäjiä Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen johdolla.

Ohjelmassa ovat normaalimatkat vapaalla (N5/M10km) ja perinteisellä tyylillä (N15/M30km) sekä viestit.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran urheilijat lähtevät jälleen mitalijahtiin A-maajoukkuehiihtäjä Laura Monosen johdolla. Hän on Suomen cupin pisteissä kolmantena.

– Minun tilanne on ihan hyvä ja joka matkalta lähden tavoittelemaan mitalia. Maailmancupin päätöskisassa Kanadassa meno oli vähän väsynyttä, joten hyvä, että oli yksi viikonloppu ilman kisoja, kertoo Mononen, jonka urakka maailmancupissa päättyi yhteispisteissä kolmanneksi parhaana suomalaisnaisena kymmenenteen sijaan.

Naisten viestiin on ilmoitettu 43 joukkuetta, joista kolme HlHS:sta. Monosen kanssa ykkösjoukkueessa hiihtävät Anni Kainulainen ja Maija Hakala.

– Kontiolahti on tärkeä viikonloppu. Kaikki kisapäivät kyllä sopivat minulle, mutta viesti ja perinteisen tyylin kisa ovat kuitenkin päämatkani. Viestistä on tulossa tasainen ja tiukka, ennakoi Kainulainen.

Maija Hakala on ollut lupaavassa nousukunnossa kauden vaikeuksien jälkeen.

– Tavoitteena on saada ehjiä onnistuneita hiihtoja. Nyt mukana ovat kaikki Suomen parhaat, joten kymmenen joukkoon vaaditaan superonnistumista. Ja viestissä meillä on mestaruus puolustettavana. Siihen vaaditaan kaikilta kolmelta onnistuneet suoritukset, Hakala korostaa.

Ahveniston Ampumahiihtäjistä ovat ilmoittautuneet HlHS:n väreissä kilpailevat Jessika Rolig, Erika Jänkä ja Matti Hakala sekä Auli ja Atte Kiskola (Lammin Säkiä), Jari Ritvaniemi (Keuruun Kisailijat) ja Otto Ruusunen (Tampereen Yritys).

Valkeakosken Hakan Vesa Kallio lähtee luottavaisena kisoihin.

– Kunto on ollut hyvä ja omat odotukset etenkin vapaan kympin kisaan on korkealla. Jämin Suomen cupissa olin kuudes (V15km), joten sitä lähden parantamaan, Kallio tuumaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020