Urheilu

HlHS:lle junioreille viestimenestystä – Tampereen Pyrintö vei uusitun Hämeen viestin

Tampereen Pyrintö vei uusitun Hämeen viestin, HlHS kuudes.
Arkistokuva

Hämeenlinnan Hiihtoseuran menestys jatkui piirinmestaruuskisoissa, kun sunnuntaina Tampereella oli vuorossa Hämeen viestipäivä.

Lauantaina kotiladuilla Ahveniston moottoriradalla saaliina oli henkilökohtaisilta matkoilta 21 pm-mitalia.

Nuorten sarjoista HlHS nappasi kolme mestaruutta ja yhden hopean. Kaikki osuudet hiihdettiin perinteisellä tyylillä.

Olli Seppälä, Emil Pukkila ja Vilho Peltotalo hiihtivät M12-viestissä (3x3km) voittoon ennen Ylöjärven Ryhtiä (+1.31). Kolmas oli Tampereen Pyrintö (+2.57).

Mestaruuteen ylsi myös N10-viestijoukkue (3x2km) Alma Peltotalo, Silva Kulju ja Venla Mennala jättäen Ylöjärven Ryhdin (+1.51) hopealle ja Lempäälän Kisan pronssille (+3.59).

Kolmas mestaruus tuli M8-sarjassa (3x1km) joukkueella Matias Joutvuo, Vilho Mennala ja Juho Seppälä, jonka voittomarginaali Valkeakosken Hakaan oli myös lähes kaksi minuuttia (+1.50).

Hopeaa tuli M10-viestistä (3x2km) joukkueella Aaro Mettälä, Joona Mäkelä ja Onni Lepistö. Edelle ylsi Kangasalan Kisa.

Naisten viestissä (3x5km) HlHS oli viides kolmikolla Outi Haikama, Hilma Ahonen ja Anna-Stina Hievanen. Lempäälän Kisa hiihti piirinmestaruuteen.

Miehissä (3x7km) HlHS oli  kahdeksas joukkueella Taavi Nyström, Sami Peltotalo ja  Ari-Pekka Lassila. Ykkönen oli Tampereen Yritys. Mukana oli 14 joukkuetta.

 

Viestipäivään oli yhdistetty myös perinteinen Hämeen viesti, joka kilpailtiin uudistetulla mallilla. Vanha pitkä viesti eri ikäluokkien osuuksilla oli jätetty pois ja seuroille laskettiin pisteet miesten ja naisten sekä 14–16-vuotiaiden viesteistä.

Voiton vei Tampereen Pyrintö (998 pistettä) ennen Lempäälän Kisaa (760), joka voitti vuonna 2018 viimeisen perinteisen Hämeen viestin sekä vuosikaudet Hämeen viestiä hallinnutta Valkeakosken Hakaa (730). HlHS oli kuudes (244). HäSa