Urheilu

HlHS:n hiihtäjät onnistuivat Ounasvaaralla Suomen cupissa – Pärmäkoski ylivoimaiseen voittoon

Laura Mononen palkintopallille kympin matkalla Suomen cupissa. Voittoon lykkivät Krista Pärmäkoski ja Ristomatti Hakola.
Anni Kainulainen (vas.), Maija Hakala ja Laura Mononen hiihtivät hyvin Ounasvaaralla.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisnelikko onnistui kokonaisuutena hyvin Rovaniemellä maastohiihdon Suomen cupin osakilpailussa. Ounasvaaralla palkintopallille ylsi odotetusti A-maajoukkueeseen kuuluva Laura Mononen, joka oli perinteisen tyylin kympillä kolmas (+37,6).

Kolmena 3,3 kilometrin lenkkinä hiihdetyn kisan ylivoimaiseen voittoon hiihti Krista Pärmäkoski ajalla 29.06,9.

– Tarkoitus oli lähteä kovaa, mutta tänään käynnistyin hitaasti. Määrää ja tehoja on tehty ja olo oli väsynyt. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin ja luottavaisin mielin mennään eteenpäin, Pärmäkoski kertoi.

Mononen kävi sekuntitaistoa Johanna Matintalon (+28,7) kanssa ja lopussa nuoruus vei voiton 8,9 sekunnin erolla Monoseen.

– Alku meni ok, lähdin reippaasti, mutta loppua kohti suksi hyytyi ja viimeinen kierros oli tosi haastava. Vuokatin kisassa tuntui rennommalta kuin täällä, mutta toisaalta lumella en ole vielä hirveästi hiihtänyt, Mononen kommentoi.

Seuraavina olivat Riitta-Liisa Roponen (+46,7) ja Eveliina Piippo (+54,6).

 

HlHS:n Anni Kainulainen ylsi hienosti kuudenneksi (+1.21,2) edellään vain A-maajoukkuehiihtäjät.

– Tyytyväinen olen suoritukseeni, vire oli hyvä. Tiesin, että on tulossa ajallisesti pitkä ja raskas kisa vesikelissä, joten pyrin aloittamaan rennosti. Viimeisellä kierroksella alkoi kyllä jo painaa, mutta sain kuitenkin tasapainoisen suorituksen tehtyä, Kainulainen iloitsi.

– Huomenna teen parhaani, sprintti on aina vähän arvoitus. Rukan maailmancupiin paikkaa tavoittelen eli sijoituksellisesti sinne kympin joukkoon.

HlHS:n Maija Hakala oli 12:s (+1.40,0) ja pitkiin matkoihin keskittyvä Terhi Pollari lupaavasti 15:s (+2.12,6).

– Oli raskas kisa, mutta nyt oli parempaa kuin Vuokatissa eli tuntui oikeasti pahalta niinkuin pitääkin. Vaikeaa on taas, mutta tästä se lähtee kisa kisalta, tuumasi Hakala, joka suuntasi sunnuntaiksi Muonioon Oloksen Tykkisojen vapaan tyylin kympille.

– Uskon, että vapaa on nyt parempi. Edessä on kovat kansainväliset kisat ja tavoitteena Oloksella on tasapainoinen hiihto.

 

Miesten matkana oli 13,2 kilometriä ja voittoa tuuletti Ristomatti Hakola, joka löi Iivo Niskasen 29,8 sekunnilla. Kolmas oli Lari Lehtonen (+1.04,7).

– Hyvä hiihto meikäläiseltä. Tämä antaa hyvää luottamusta. Iivo ei ole ikinä huono perinteisellä, hehkutti Hakola, joka johti kisaa alusta asti.

Hämeenlinnalaislähtöinen Mikko Kuusela (Vantaan Hiihtoseura) oli 16:s (+2.59,2).

Sunnuntaina Rovaniemellä hiihdetään perinteisen tyylin sprintit. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020