Urheilu

HlHS:n naisilla vahva joukkue talven laduille

Hämeenlinnan Hiihtoseura tunnetaan menestyneistä naishiihtäjistään. SM-viesteissä kultaa viime talvena sivakoinut seura aikoo niittää mainetta myös alkavana talvena. Laura Ahervo, Maija Hakala, Teija Lehtimäki, Jenni Mattila ja Eeva Ahervo ovat saaneet myös uuden kirittäjän Anni Kainulaisen siirryttyä Kaipolan Vireestä HlHS:aan.

Kainulainen on 20-vuotias jämsäläinen, joka on edustanut Suomea kaksi kertaa nuorten MM-kisoissa. Nuorten SM-laduilla hän ylsi viime talvena hopealle yhdistelmähiihdossa. Jyväskylässä opiskeleva Kainulainen lykki aikuisten SM-kisoissa viime talvena 19:nneksi.

– Hämeenlinnan Hiihtoseuraan siirtyminen oli lopulta helppoa, sillä seurassa on hyvät aikuishiihtäjät. Minulla olisi nimittäin kova halu tavoitella jo kärkikymmenikköä ja haaveena olisi yltää myös maailmancupiin, Kainulainen sanoo.

Kainulaisen siirtyminen Hämeenlinnaan oli mieluisa uutinen myös seuran valmennuspäällikölle Jari Tuomiselle.

– Nyt meillä on laajempi rinki, josta valita hiihtäjiä kisoihin. Kauden aikana riittää hiihdettävää SM-kisojen lisäksi Suomen cupissa, jossa on tänä talvena viisi viestikisaa ja kaikkiaan kuusi kisatapahtumaa. Myös maailmancupin, Skandinavian cupin kisat ja sairastumisetkin saattavat sekoittaa kisakalentereita. Ja nythän meillä voi olla SM-viesteissä kaksikin joukkuetta, Tuominen muistuttaa.

HlHS kahmi palkintoja viime talvena. SM-viestissä seura juhli mestaruutta kokoonpanolla Laura Ahervo, Teija Lehtimäki ja Maija Hakala. Mainio saavutus oli myös Ahervon ja Hakalan hopea parisprintissä. Ahervo nappasi lisäksi SM-pronssia kolmellakympillä ja lykki 20:nneksi Tour de Skillä.

– Seurana ylsimme jo toisen kerran Suomen Hiihtoliiton seuraluokittelussa kymmenenneksi. Pisteisiin vaikuttaa myös seuran nuorisotyö. Talven kohokohta oli ilman muuta viestimestaruus, joka oli lähellä jo edellisvuonna. Tuolloin hävisimme mestaruuden muutamalla kymmenyksellä, Tuominen muistelee.

Ahervo haki vauhtia Ramsausta

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisten kilpailukausi käynnistyy kahden viikon kuluttua Vuokatissa käytävällä Suomen cupin kisalla. Maailmancup puolestaan starttaa marraskuun 24.–25. päivinä Jällivaarasta.

Seuran ykköstykkinä kauden aloittava Laura Ahervo uhkuu maajoukkueleirien jälkeen kovaa kuntoa.

– Olen hiihtänyt pääosin rullilla, mutta myös lumilla Ramsaussa. Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin, ja tavoitteenani on menestyä myös maailmancupissa. MM-kisatkin ovat tietenkin kiikarissa. Harjoittelussani on tapahtunut taas selvää edistymistä, enkä ole maajoukkuehiihtäjien joukossa enää jojossa, Ahervo nauraa.

Maija Hakalalle alkutalven kisat ovat erityisen tärkeitä.

– Jällivaaran ja Rukan maailmancupiin valitaan kahdeksan hiihtäjää ja siihen porukkaan pitäisi työntyä. Tavoitteita riittää SM-kisoissakin – haluamme olla viesteissä edelleen ykkösseura, Hakala pohtii.

Myös Teija Lehtimäki jatkaa uraansa. Viime talvena hän palasi lyhyen harjoitusjakson jälkeen äitiyslomalta juhlimaan viestikultaa.

– Urheilu on edelleen mukana elämässäni, mutta otan jo hieman rennommin. Olen mukana myös valmennustyössä ampumahiihdossa, Lehtimäki paljastaa.

HlHS:lla riittää urheilijoita myös pidemmille matkoille. Jenni Mattila oli viime talvena mukana muun muassa saalistamassa seuralle 30 kilometrin SM-kisan parhaan seuran palkintoa, Marja-Liisan pokaalia.

– Jatkan pidemmillä matkoilla, mutta ihan tarkkaan en vielä osaa sanoa mihin kisoihin lähden. Viime kausi oli lyhemmillä matkoilla vaisu sairastelun takia, Mattila muistutti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic