fbpx
Urheilu Riihimäki

Hölkkävauhti riitti Cocksille kotivoittoon – "Ei tästä ollut mitään hyötyä tiistaita varten, mutta se ei ole meidän vikamme"

Siuntio tarjosi liian heikon vastuksen tärkeässä ottelussa.
Kuvaavaa joukkueiden fyysiselle erolle oli se, että edes kaksi siuntiolaispuolustajaa ei pystynyt estämään Cocksin keskushyökkääjää Yury Luckyanchukia maalinteossa.
Kuvaavaa joukkueiden fyysiselle erolle oli se, että edes kaksi siuntiolaispuolustajaa ei pystynyt estämään Cocksin keskushyökkääjää Yury Luckyanchukia maalinteossa.

Ensi tiistaina ranskalaista huippujoukkuetta HBC Nantesia vastaan Euroliigan kotiavauksessa pelaava Riihimäen Cocks verrytteli lauantaina SM-liigaottelussa kotiareenalla. Sarjajumbo Siuntio IF ei tosin kummoista sparrausvastusta tarjoillut. Fyysisesti täysin eri painoluokassa painivat joukkueet saivat tunnissa aherrettua tulostaululle numerot 44–23 (20–10).

Siuntion heiveröinen hyökkäyspeli sakkasi vielä enemmän kuin reikäinen puolustus. Ratkaisut eivät riittäneet avaamaan Cocksin hyvällä asenteella pelannutta puolustusta juuri lainkaan. Niinpä peli oli avausjaksosta alkaen vierasjoukkueelle yhtä tuskaa.

Ohiheitot ja puolustajien käsiin päätyneet vedot avasivat riihimäkeläisille avopaikkoja tuhlattavaksi asti. Nopeat läpiajot kasvattivat kotijoukkueen etumatkaa ja turhauttivat siuntiolaisia.

Turhautuminen näkyi jäähyinä, jotka Cocks hyödynsi tehokkaasti. Siuntion hyökätessä vajaalla ilman maalivahtia tyhjään maaliin tähdätyt kaukoheitot lihottivat entisestään riihimäkeläisten maalisaldoa.

Tauolle mentiin jo selvässä kymmenen maalin johdossa, joten toiselle puolituntiselle ei jäänyt paljon pelattavaa.

– Ei tästä ollut mitään hyötyä tiistaita varten, mutta se ei ole meidän vikamme, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki summasi.

– Siinä mielessä olen tyytyväinen, että kurinalaisuus säilyi 95 prosenttia ottelusta. Pelkäsin, että aletaan ahnehtia maaleja, mutta hyökkäyspeli oli onneksi ihan hyvää, Kekki kiitteli. HäSa

Menot