Urheilu

HPK-A kaatoi Jokerit ja voitti runkosarjan

HPK hyvästeli jääkiekon A-nuorten SM-liigan voitolla tiistaina Helsingissä. Vahvan kolmannen erän pelannut Kerho kukisti Jokerit maalein 4–3 (1–2, 1–0, 3–0) ja sinetöi samalla runkosarjan voittonsa. Edellisen kerran Kerho voitti A-nuorten liigan runkosarjan keväällä 2013.

Jokereille tappio oli puolestaan karvas, sillä joukkue jäi runkosarjassa sijalle 13 ja on ensimmäinen joukkue, joka ei yltänyt pudotuspeleihin.

Sunnuntaina alkavissa puolivälierissä HPK kohtaa villi kortti -kierroksen huonoimmalle sijalle jäävän joukkueen. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pelaavat runkosarjan sijoille 5–12 yltäneet joukkueet.

Pudotuspelien villi kortti -kierros alkaa torstaina. Ottelut pelataan paras kahdesta -systeemillä.

Puolivälieristä välieriin selviää puolestaan kolmella voitolla.

Kerho oli tiistain ottelun päätöserän puolivälissä jo 1–3-tappiolla. Harri Kainulaisen (syöttäjä Miku Ronkainen) ja Tommi Haraisen (Niko Lahtinen ja Erkka Seppälä) maaleilla Kerho puristi kuitenkin Jokereiden rinnalle. Tärkeät osumat helähtivät helsinkiläisten maaliin 24 sekunnin välein.

Hämeenlinnalaisten voittomaalin viimeisteli puolestaan Jyri Waajakoski (Filip Krivosik).

Maalinteossa Jokereiden kotikaukalossa onnistuivat myös Leevi Kannisto (Krivosik ja Olli Maansaari).

Kerhon voitto ei ollut kovin suuri vääryys, sillä HPK:n maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui 19 kertaa ja Jokereiden veskari Eetu Mäkiniemi 39 kertaa.

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen kehui koko miehistöään makean voiton jälkeen.

– Ylsimme hyvään nousujohteiseen peliin, vaikka käytännössä olimmekin jo varmistaneet maalisuhteella runkosarjan voittomme. Jokerit tuli alussa todella kovaa ja selvästi näkyi, että joukkue oli valmistautunut hyvin tärkeään peliin. Me halusimme kuitenkin myös vahvaa tulosta ja sen myös saimme, Tiilikainen jutteli.

Kerholla on takanaan hyvin sujunut runkosarja. Joukkue ylsi varsinkin runkosarjan jälkimmäisellä puolikkaalla vahvoihin esityksiin.

– Hyvä tulos ei ollut kuitenkaan yllätys, sillä joukkue on kasvanut hyvin kauden mittaan. Meillä on sitoutuneita, vahvoja ja taitavia yksilöitä, ja siitä on muodostunut hyvä joukkue. Ensimmäisellä puolikkaalla teimme 1,6 maalia per ottelu, mutta toinen puolikas tuli todella hyvin, keskiarvo taisi olla jo 2,5 maalia, laskeskeli Tiilikainen.

Tiilikainen muistutti, että pudotuspeleissä pitää jatkaa vielä kovemmalla sykkeellä.

– Yksi steppi on saavutettu, mutta matka on vielä kesken. Nyt pitää pystyä taas pykälää parempaan peliin, Tiilikainen pohti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020