Urheilu

HPK avasi A-nuorten playoffit tyylillä

Hämeenlinnan Pallokerho aloitti nuorten jääkiekkoliigan pudotuspelit niin kuin runkosarjan voittajan arvolle sopii. Kerho otti ensimmäisen kolmesta tarvittavasta voitosta kaatamalla puolivälierien avausottelussa Lahden Pelicansin maalein 4–1 (3–0, 0–0, 1–1).

Pelicans pysyi Kerhon mukana ottelun avauserässä vain reilut viisi minuuttia. Sen jälkeen kotijoukkue painoi pelin painopisteen väkisin kohti lahtelaispäätyä ja ennen erätaukoa se olikin jo ratkaisevan tuntuisessa johdossa. Niclas Almari vapautti ensin upealla pitkällä syötöllä Erkka Seppälän (1+1) maalintekoon. Viitisen minuuttia myöhemmin Otto Latvala laukoi siniviivalta HPK:n kahden maalin johtoon, ja vain 12 sekuntia edellisestä oli Jere Innalan vuoro latoa kiekko 35 kertaa torjuneen Sami Sunin selän taakse.

– Halusimme tietysti peliin hyvän startin ja se oli sitä tuloksellisesti ja myös pelillisesti pelasimme hyvän viisitoista minuuttia ensimmäisessä erässä. Onneksi saimme tehtyä maaleja, koska se vapauttaa aina joukkueelle energiaa loppupeliin, muistutti HPK:n A-nuorten päävalmentaja Matti Tiilikainen.

Kaksi viimeistä erää HPK piti Pelicansin varmasti takanaan. Niilo-Kustaa Määttä vei kotijoukkueen kolmannen erän alussa neljän maalin johtoon ennen kuin Severi Lahtinen käytti HPK:n maalivahdin Ukko-Pekka Luukkosen pelin ainoan virheen hyödykseen.

– Johtoasemassa pelaaminen oli isossa kuvassa hyvää. Eihän siinä tietenkään halua antaa vastustajalle yhtään maalia ja pelin luonne on vähän haastava. Pelasimme kuitenkin jäähyttömästi ja se kertoo siitä, että olimme hommissa. Taka-sivupaineet teimme luistelemalla, emmekä joutuneet koukkimaan tai ottamaan maalin edessäkään ns. hyvää jäähyä, koska vastustaja ei sinne oikein edes päässyt, valmentaja summasi.

HPK ja Pelicans kohtaavat seuraavan kerran tiistaina Lahdessa ja varmasti pelataan myös torstaina Hämeenlinnassa. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

– Pelin luonne muuttuu, kun mennään pienempään kaukaloon ja Pelicans reagoi varmasti, kun se hävisi ensimmäisen ottelun. Kopissa on kuitenkin paljon pelaajia, jotka tietävät, että tämä ei ollut meidän parasta peliämme, Tiilikainen sanoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020