Kiekko Urheilu

HPK BSM pitää sarjapaikkansa, Naisten Liigan ja Mestiksen joukkuemäärät nousevat

Jääkiekkoliitto päätti sarjojen keskenjäämisen jälkeisistä toimenpiteistä.
TPS ja HPK kohtaavat ensi syksynäkin Naisten Liigassa, mikäli molemmat lunastavat sarjapaikkansa. TPS oli putoamassa Naisten Mestikseen ennen liigakarsinnan viimeistä otteluaan. Kuva: Tomi Vesaharju
TPS ja HPK kohtaavat ensi syksynäkin Naisten Liigassa, mikäli molemmat lunastavat sarjapaikkansa. TPS oli putoamassa Naisten Mestikseen ennen liigakarsinnan viimeistä otteluaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Suomen Jääkiekkoliiton hallitus päätti keskiviikkona ja tiedotti torstaina, miten sen sarjojen keskeytyminen koronaviruksen takia vaikuttaa ensi kauteen.

Mestaruuksia tai muitakaan sarjasijoituksia ei jaeta yhdenvertaisuuden vuoksi missään kesken jääneessä liiton sarjassa, mikä tarkoittaa kaikkia Suomessa pelattavia jääkiekkosarjoja miesten Liigaa lukuun ottamatta.

Ainoastaan ne seurat, joiden putoaminen ehti varmistua, tai jotka itse luopuvat sarjapaikastaan, voivat pudota alemmalle sarjatasolle.

Vastaavasti useammalle seuralle tarjotaan mahdollisuus nousta sarjaporrasta ylemmäs, kun karsinnat jäivät kesken. Tämä johtaa joukkuemäärien kasvuun useissa sarjoissa, kuten B-nuorten SM-sarjassa ja Naisten Liigassa.

 

Hämeenlinnan Pallokerhon B-nuorten SM-sarjajoukkue oli putoamistaistelussa, ennen kuin kausi keskeytyi ennen viimeistä viikonvaihdetta. HPK oli ennen kahta viimeistä ottelukierrosta yhden pisteen turvin viimeisen säilyjän paikalla alemman jatkosarjan kuudentena.

HPK:n kanssa putoamistaistelussa olleet, mutta karsintaviivan alla jännittäneet KooKoo ja Sport saavat pitää sarjapaikkansa. Viivan päälle jääneet Jukurit ja SaiPa nousevat B-nuorten SM-sarjaan, jonka alkusarjassa pelaa ensi syksynä 16 joukkueen sijaan 18 joukkuetta.

Naisten Liigassa loppuottelusarja Kiekko-Espoon ja KalPan välillä ei ehtinyt alkaa. Liigan karsintasarjaa oli puolestaan pelaamatta yhteensä kolme ottelua, joissa Lukko, TPS ja RoKi pelasivat vielä kahdesta liigapaikasta ensi kaudeksi. Kaikki kolme saavat paikan syksyksi Naisten Liigan alkusarjaan, johon saa osallistua nyt 11 seuraa.

 

Liittohallituksen kovimmat päätökset koskevat liiton korkeinta miesten sarjatasoa, Mestistä. Tämä muuttuu ensi kaudeksi 14 joukkueen sarjaksi, jos yksikään 12 päättyneen kauden mestisseurasta ei luovu paikastaan.

Mestistä alemman sarjaportaan, Suomi-sarjan välierät olivat kesken. Kiekko-Espoo johti Porvoon Huntersia ja Jyväskylän D-Kiekko Forssan Palloseuraa voitoin 2–0. Kaikki neljä saavat anoa mestislisenssiä, joka myönnetään kahdelle talouden, olosuhteiden ja urheilun perusteella parhaalle hakijalle.

Mestiksen sarjajärjestelmään kuuluu neljän joukkueen karsinta, johon päätyvät Mestiksen kaksi viimeistä sekä Suomi-sarjan välierien voittajat. Liitto päätti, että ensi kaudella karsintaa ei pelata, eli Mestiksestä ei voi pudota Suomi-sarjaan eikä Suomi-sarjasta voi nousta Mestikseen.

 

Sarjajärjestelmän muutos on kuitenkin vain tilapäinen. Jääkiekkoliitto totesi sen välttämättömäksi seurojen taloudellisen paineen helpottamiseksi, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi Mestis ja Jääkiekkoliitto kokosivat seuroille noin miljoonan euron tukipaketin ja perustivat reagointirahaston poikkeusolosuhteita varten.

Mestis ja liittohallitus säätivät, että tulevalla kaudella sarjan ottelukokoonpanoissa täytyy olla vähintään kolme alle 20-vuotiasta kenttäpelaajaa. Liitto kertoi myös, että otteluohjelmassa kiinnitetään huomiota matkakulujen pienentämiseen ja ottelutuottojen optimoimiseen.

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic