Kiekko Urheilu

HPK ei lähde vielä veskarimarkkinoille

Loukkaantunut maalivahti Emil Larmi on sivussa Sport-ottelusta. Viikon mittainen tauko osuu nyt hyvään saumaan Kerholle.
HPK:n maalivahti Emil Larmi puuttuu kokoonpanosta perjantain liigaottelussa. Kuva: Riku Hasari

Jääkiekkoliigassa pelaava HPK saa tulla jonkin aikaa toimeen ilman ykkösmaalivahtiaan Emil Larmia. Tapaninpäivän Mikkelin ottelussa alaraajavamman saanut veskari on sivussa ainakin perjantain Ritariareenan ottelun Vaasan Sportia vastaan.

– Hän käy iltapäivällä (torstaina) lääkärin tutkimuksissa ja sen jälkeen tiedämme, miten kauan mies on poissa kokoonpanosta. Se on kuitenkin varma asia, että Larmi huilaa perjantain ottelun. Aamupäivällä jalka tuntui jo kuulemma paljon paremmalta, mutta pitäähän se selvittää, mitä sieltä on hajalla. Hyvää tässä on nyt se, että perjantain ottelun jälkeen meillä on viikon mittainen tauko peleistä ja Emilillä on aikaa toipua pelikuntoon, sanoo HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtola.

HPK selvinnee Larmin loukkaantumisesta säikähdyksellä. Lehtolan mukaan seuran ei ole nimittäin tarvinnut edes harkita uuden maalivahdin hankintaa.

Karjalainen (Antti) pelaa perjantaina. Hänelle tarjoutuu taas hyvä näytönpaikka. Toisen veskarin saamme seuramme nuorten liigajoukkueesta. Hän on todennäköisesti Ville Ruokonen, joka oli mukana jo aamun harjoituksissa, Lehtola kertoo.

 

Emil Larmi loukkaantui tapaninpäivän ottelun avauserässä. Lehtolan mukaan Larmin kintussa vihlaisi jo ennen Jukureiden ensimmäiseen maaliin johtanutta tilannetta.

– Pelin jälkeen pohdimme, että olisiko meidän pitänyt yrittää panna peli poikki jo edellisen tilanteen jälkeen. Larmi ei siis loukkaantunut siinä Janne Tavin tekemän maalin torjuntayrityksessä, Lehtola tarkentaa.

HPK:n maalissa ottelun lopun pelannut Antti Karjalainen hyppäsi kaukaloon kylmänä miehenä, mutta hoiteli leiviskänsä hyvin.

– Meillä on nyt vähän ongelmia enemmänkin viidellä viittä vastaan -pelissämme. Sitä pitää yrittää parantaa Sport-ottelussakin, Lehtola suunnittelee.

Kerholla on takanaan neljän tappion putki. Ailahtelevasti pelannut joukkue kaipaa pikaisesti lisää pisteitä.

– Tuloksellisesti pelimme ei ole sujunut toivotulla tavalla, vaikka viidessä viimeisessä pelissä olemme yltäneet pisteille kolme kertaa. Huonoistakin kokemuksista pitää ottaa oppia, eikä panna päätä pensaaseen, Lehtola pohtii.

 

HPK saa seuraavaan otteluun vahvistuksia puolustajakaartiinsa. Reilun kuukauden rannevammaansa parannellut Jesper Lindgren palaa kokoonpanoon.

Toista kauttaan Hämeenlinnassa pelaava 21-vuotias pakki on kokenut ylä- ja alamäkiä Kerhon paidassa.

– Vammoja on ollut liikaa, mutta olen silti mennyt koko ajan eteenpäin urallani. Jo viime kaudella sain mukavasti luottoa joukkueessa, Lindgren muistelee.

Uumajasta kotoisin olevan Lindgrenin ei ole tarvinnut katua päätöstään siirtyä Ruotsin Allsvenskanin MoDosta Kerhoon.

– Olen viihtynyt hyvin Hämeenlinnassa. Viime kaudella pääsin puhumaan paljon ruotsiakin muun muassa Mathias Porselandin kanssa. Tämänvuotisessa porukassa ruotsin hallitsee Filip Riska, ja englantia pääsen vetämään kopissa vieressäni istuvan Philippe Cornetin kanssa, Lindgren nauraa. HäSa

Liigaottelu HPK–Sport Ritariareenassa perjantaina kello 18.30.