Urheilu

HPK ei mieti vielä pudotuspelejä

Hämeenlinnan Pallokerho varmisti lauantaina Porissa kolmen pisteen voitollaan, että se pelaa tällä kaudella varmasti jääkiekkoliigan puolivälierissä. Kerhon loppusijoitus 60 ottelun runkosarjassa on vähintään viides.

Teoriassa HPK:lla on vielä mahdollisuus myös ylemmäksi, mutta se vaatii omien voittojen lisäksi myös aika paljon apuja muilta joukkueilta. Neljäntenä tällä hetkellä oleva JYP on pelannut viime aikoina vahvasti ja jyväskyläläisillä on HPK:hon eroa viisi pistettä, kun niitä on vielä jaossa kummallekin joukkueelle yhdeksän. Kolmantena oleva KalPa on pelannut kaksikkoa pelin vähemmän ja on JYP:stä pisteen edellä.

– Puolivälieräpaikka on tietysti joukkueelle mahtava juttu ja tälle yhteisöllekin varmasti hieno asia. Itselleni pudotuspelikevät on yhdeksäs peräkkäinen, vaikka sarjataso on nyt tietysti eri. On hienoa tietää, että saamme valmistaa joukkuetta pinnistämään ihan viimeiset voimansa. Se on kuitenkin tämän lajin suola, kuvailee HPK:n toinen valmentaja Timo Turunen pudotuspelipaikan merkitystä.

HPK:n puolustuksessa laadukkaasti pelaava Henrik Forsberg on varma, että Kerholta löytyy kova rutistus runkosarjan viimeisiin otteluihin.

– Pudotuspelit eivät ole vielä meneillään, mutta olemme pelanneet jo viikon tai pari playoff-peliä. Kiekko alkaa olla lähempänä sitä mitä se on keväällä. Meillä on ollut koko ajan hyviä vastustajia ja olemme pystyneet itsekin pelaamaan nousujohteisesti viime pelit. Tiistaina on taas mukava lähteä pelaamaan ja on kiva, että pääsemme pelaamaan paljon.

Kärpät on varmistanut paikkansa kymmenen joukossa ja vähintään pudotuspelien paras kolmesta -pelattavalla ensimmäisellä kierroksella. Joukkue kamppailee kuitenkin vielä tiukasti Ässien, Pelicansin ja HIFK:n kanssa sijoista 6–9. Kuudenneksi yltävä joukkue välttää playoffien avauskierroksen.

– Kumpikin joukkue pelaa tiistaina sijoituksista. Voitolla on vielä iso arvo. Meillä on vielä kova hinku kotietuun. Rima on pidetty koko ajan korkealla ja niin pitkään kuin on mahdollisuuksia, siitä pidetään kiinni ja sillä tavalla valmistaudutaan peliin, Turunen sanoo.

Tulevalla pudotuspelivastustajalla ei ole HPK:lle isoa merkitystä.

– Emme ole vielä sitä ehtineet katsoa. Tiistain peli on tässä nyt tärkein. Varmasti meillä on kova joukkue vastassa, kuka ikinä tuleekaan.

HPK:n kokoonpanosta oli Porissa paljon kokeneita pelaajia poissa. Kärppiä vastaan heistä palaavat pelikieltonsa kärsinyt Niklas Hagman ja vatsataudin selättänyt ruotsalaispuolustaja Mathias Porseland.

– Julius Valtonen ja Miro Ruokonen ovat edelleen kokoonpanossa. Harri Kainulainen on nyt A-nuorten treeneissä, Turunen paljasti. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu tiistain aamuharjoituksen jälkeen osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

28.5.2020