Kiekko Urheilu

HPK harjoitteli nurin myös Pelicansin – Päävalmentaja tyytyväinen ensimmäisen harjoitusotteluviikon antiin

Pelicansia vastaan testiin joutui Kerhon pelinopeus.
Kolmen tehopisteen Henri Kanninen (vas.) seuraa, kun Erkka Seppälä ja Jere Innala taistelevat kiekosta Pelicansin Jesse Mankisen kanssa. Kuva: Riku Hasari
Kolmen tehopisteen Henri Kanninen (vas.) seuraa, kun Erkka Seppälä ja Jere Innala taistelevat kiekosta Pelicansin Jesse Mankisen kanssa. Kuva: Riku Hasari

Jääkiekkokauteen valmistautuva HPK päätti ensimmäisen harjoitusotteluviikkona voittoon ja samalla myös 90-vuotisjuhlaturnauksensa ykköstilaan. Kerho kaatoi lauantaina turnauksen toisessa ottelussaan Pohjantähti-areenassa Lahden Pelicansin maalein 5–2 (1–1, 3–0, 1–1).
HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen turnauksen antiin.

– Saimme hyvää materiaalia niin hyvistä asioista kuin asioista, joita pitää parantaa. Ennen kaikkea saimme informaatiota pelaajistamme. Viikko oli hyvä ja sen jälkeen on selkeämpi lähteä ensi viikkoon, Pennanen kehui viikonlopun tapahtumaa ja tiistaina harjoitusottelukauden avannutta Sibir-ottelua.

Peli parani

HPK pääsi lauantaina ensimmäistä kertaa tulevan liigakauden vastustajansa kimppuun, kun kaksi ensimmäistä ottelua olivat muiden sarjojen joukkueita, tiistaina KHL-liigan Sibir Novosibirskiä ja perjantaina Saksan DEL 2 -liigan Löwen Frankfurtia, vastaan.

– Vaatimustaso nousi perjantaista tähän päivään hurjasti ja ennen kaikkea se näkyi pelinopeudessa. Tiistain Sibir-ottelu kamppailupelitesti ja tämä pelinopeustesti.

Kotijoukkue ei aloittanut ottelua niin hyvin kuin Pennanen olisi halunnut.

– Toiseen erään peli parani ja etenkin hyökkääminen ja paineen alta hyökkääminen menivät eteenpäin. Kovaahan tänään mentiin, vaikka tässä vaiheessa kautta tulee tietysti myös seesteisempiä hetkiä, päävalmentaja arvioi.

Kerho karkasi ottelun toisessa erässä, kun Petteri Nikkilä (1+2), Henri Kanninen (1+2) ja Jere Innala (1+1) onnistuivat maalinteossa. Nikkilän ja Kannisen maalit tulivat pian ylivoimapelin jälkeen ja Innalan ylivoimalla.

– Hyvä, että ylivoima sai onnistumisia, mutta alivoimassa on vähän jumppaamista. Sekin oli pääsääntöisesti ihan hyvää, mutta Pelicansin hyvä ylivoima paljasti alivoimastamme tiettyjä ongelmia, Pennanen sanoi.

Avauserässä HPK:sta onnistui maalinteossa Philippe Cornet ja kolmannen erän kerholainen maalintekijä oli 5–2-numerot laukonut Mikko Lahtela.

Kanninen viihtyy Kerhossa

HPK:n toinen kolmen tehopisteen mies Kanninen siirtyi Hämeenlinnaan viime kaudella kesken kauden, eikä ensimmäinen kevät ollut hänelle helppo. Vammat pitivät miehen ajoittain sivussa, joten täysi kesäharjoittelu uuden joukkueen kanssa tekee JYP:n kasvatille poikaa.

– Nyt olen saanut treenata jengin kanssa ja joukkueen toimintatavat ovat käyneet tutummaksi. Organisaatio on hieno ja kopissa on hyvä meininki, viime kaudella HPK:n ja JYP:n lisäksi myös Kouvolassa KooKoossa pelannut Kanninen kiitteli.

Omalle kaudelleen Kannisella on simppeli tavoite.

– Viime kausi oli osaltani aika heikko, joten lähden vain parantamaan siitä, hän suunnitteli.

Mainos