Urheilu Hämeenlinna

HPK hyökkää Ässien kimppuun – Tommi Tikka on kamppailut ailahtelevaisuuden kanssa

HPK:hon täksi kaudeksi hankittu keskushyökkääjä Tommi Tikka hakee otteisiinsa tasaisuutta.
Tommi Tikka ja HPK hakevat lisäpisteitä Ässiltä perjantai-iltana Pohjantähti-areenasta. Kuva: Tomi Vesaharju
Tommi Tikka ja HPK hakevat lisäpisteitä Ässiltä perjantai-iltana Pohjantähti-areenasta. Kuva: Tomi Vesaharju

24-vuotias Tommi Tikka lukeutui HPK:n tämän kauden mielenkiintoisimpiin hankintoihin.

Sportissa koko liigauransa pelannut ja välillä sääntöjen rajamaillakin operoiva Tikka iski viime kaudella 48 pelaamassaan liigaottelussa tehot 13+13=26.

HPK:hon seuraavaa askelta urallaan hakemaan tullut Tikka on alkukaudella iskenyt 20 ottelussa tehot 3+6, teholukeman ollessa pakkasella –6.

Tikka näkee, että ruuvia on vielä varaa kiristää.

– Aluksi oli vähän hakemista kaiken kanssa. Olen uudessa joukkueessa ja pelaan uutta pelitapaa. Olen kuitenkin päässyt hyvin kiinni joukkueeseen, eikä tarvitse enää miettiä niin paljon vaan peli tulee selkäytimestä, Tikka sanoo.

Alkukauden otteitaan Tikka luonnehtii kaksijakoisiksi.

– Hieman on ollut ailahtelevaa, yleensä vahvuuteni on ollut tasaisuudessa ja olen illasta toiseen tuonut saman. Välillä on ollut ohipelejä, mutta muuten olen saanut ihan hyvin juonen päästä kiinni.

Kehityskohteet on valmennusjohdon kera haarukoitu.

– Puolustuspelaamisessa on katsottu tiettyjä juttuja, joita voin kehittää. Mutta myös hyökkäyspelaamisessa on varaa vielä parantaa, Tikka kertoo.

Seitsemäntenä majaileva HPK kohtaa perjantai-iltana kotiluolassaan sarjassa kahdentenatoista olevan Ässät.

HPK:n apuvalmentaja Antti Miettisen mukaan Ässien pelaamisesta on scoutattu asioita, joita on nyt peliin harjoiteltu. Rakenne ja pelinopeuden lisääminen on ollut pari päivää keskustelun alla.

– Olemme harjoitelleet paljon sitä miten saisimme paineen alta lähdöissä pelinopeutta ja kolmiotukea paremmaksi – ennen kaikkea silloin kun laituri on ensimmäinen joka tulee omiin. Ässät paineistaa kovaa, joten pakeilla on oltava tuki nopeammin, jotta se auttaa meitä hyökkäämään laadukkaammin, Miettinen sanoo.

Miettinen näkee, että hallitseva mestari HPK on oikealla tiellä.

Miettisen mukaan HPK lähtee perjantai-iltaan samoilla hyökkäysketjuilla, mutta puolustajapareihin saatetaan tehdä joitakin rukkauksia. Maalissa pelaa näillä näkymin perjantaina tuttuun tapaan Joona Voutilainen.

– Peli ja pelaajat ovat menneet eteenpäin ja kehitystä on tullut. Joukkue on enemmän sinut sen kanssa millaista jääkiekkoa pelaamme, Miettinen puntaroi.

HPK ja Ässät iskevät yhteen Pohjantähti-areenassa kello 18.30. HäSa