Urheilu Hämeenlinna

HPK päätti alkusarjan voitolla – HIFK pääsi jo rinnalle, mutta Kerho punnersi vielä kerran karkuun

HPK:n ensimmäisen maalin tekijä Niina Koukkula ohittaa HIFK:n Emmanuelle Passardin. Kuva: RIKU HASARI
HPK:n ensimmäisen maalin tekijä Niina Koukkula ohittaa HIFK:n Emmanuelle Passardin. Kuva: RIKU HASARI

HPK pääsee hyvistä asemista ensi viikonvaihteessa käynnistyvään jääkiekon Naisten Liigan ylempään loppusarjaan. Joukkue väänsi alkusarjan viimeisessä ottelussaan 5–3 (3–1, 0–1, 2–1) -voiton HIFK:sta ja nousi sarjataulukossa neljänneltä sijalta kolmanneksi.

Pääsynsä ylempään loppusarjan (kuuden sakkiin) Kerho oli jo sinetöinyt aiemmin, mutta panosta riitti vielä sunnuntainkin peliin. Alkusarjan pisteet nimittäin seuraavat joukkueita loppusarjoihin.

HPK aloitti ottelun hyvin ja oli pelin päällä varmoin ottein koko avauserän. Toisessa erässä joukkue kuitenkin päästi HIFK:n mellastamaan kaukalossa ja päätöserän alussa helsinkiläiset olivat jo nousseet rinnalle (numerot 3–3).

HIFK:n tasoitusmaalin jälkeen Kerho sai kuitenkin jälleen pelin juonesta kiinni. Kolmosketjun laitahyökkääjä Kiti Seikkula iski 4–3-voittomaalin (syöttäjä Riikka Noronen) ajassa 48.36. Viidennen maalinsa HPK teki helsinkiläisten pelatessa ilman veskaria. Julia Liikala pääsi läpi, mutta hänet kaadettiin ja osuma hyväksyttiin, vaikka kiekko ei maaliin mennytkään. Liikalan maaliin syötön antoi Anniina Kaitala.

Liikala oli asialla myös Kerhon 2–1-maalissa, jonka senkin syötti Kaitala. 1–0-osuman puolestaan värkkäsi Niina Koukkula (Kaitala ja Liikala), ja 3–1-numerot heläytti HIFK:n verkkoon Pihla Hämeenniemi (Heta Seikkula ja Kiti Seikkula).

Kerhon voittomaalin tekijä Kiti Seikkula, 18, hymyili iloisena ottelun tauottua. Syksyn harjoitusottelussa loukkaantunut 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti palasi kaukaloon vasta marraskuussa, mutta on päässyt hyvin Kerhon menoon mukaan.

– Tänäänkin aloitimme ihan hyvällä tatsilla, mutta sitten ote hieman kirposi. Hyvin pystyimme kuitenkin muuttamaan vielä kerran tempoamme ja tekemään myös tarvittavat maalit. Tästä on nyt hyvä lähetä loppusarjan peleihin, Seikkula jutteli.

HPK:n maalissa toisen ottelunsa pelannut slovenialainen Pia Dugaric torjui 21 kertaa. HIFK:n maalilla oli paljon enemmän vilskettä, sillä helsinkiläisten veskarille Sanni Aholalle kertyi 46 torjuntaa.

HIFK:n nousu täksi kaudeksi Naisten Liigaan on tehnyt hyvää sarjalle. Vauhdikkaaseen peliin pystyvä joukkue oli alkusarjassa seitsemäs, eli ensimmäinen alempaan loppusarjaan jäänyt joukkue.

Hifkin vauhti kaukalossa ei yllättänyt HPK:n päävalmentajaa Katja Pasasta.

– Ottelu oli hyvää valmistautumista loppusarjaan. Jouduimme pitkästä aikaa nimittäin testaamaan menoamme hieman nopeatempoisessa pelissä, Pasanen arvioi.

Loukkaantumisista kärsinyt HPK ylsi tavoitteeseensa alkusarjassa. Pasanen kuitenkin muistutti, että takana on vasta ensimmäinen steppi.

– Pikkuhiljaa jatkamme pelimme kehittämistä, ja sehän tapahtuu arjen kautta töitä tekemällä. Meillä on ollut vaikeuksia, mutta niiden taakse ei saa mennä. Nyt ryhdymme valmistautumaan ensi viikonvaihteen peleihin, joilla käynnistyy kauden toinen tavoitteemme, Pasanen sanoi.

HPK aloittaa kahden kierroksen mittaisen ylemmän jatkosarjan kohtaamalla lauantaina Ilveksen Tampereella. Sunnuntaina on vuorossa kotiottelu Oulun Kärppiä vastaan. Kahden pelin jälkeen seuraa lähes kuukauden mittainen joulutauko. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020