Kiekko Urheilu

HPK hyydytti Jukureiden pelin – kivijalka alkaa olla kasassa

HPK:n valmistautuminen tulevaan liigakauteen on hyvällä mallilla.
Harri Kainulainen näki vierestä, kun Jukureiden Samuli Piipponen ajeli HPK:n Teemu Turusen maalin edessä.

Edellisessä harjoituspelissään Ilvekselle hävinnyt Kerho pelasi tiistaina todella vahvan kotiottelun, joka päättyi lopulta HPK:n 3–1-voittoon.

HPK avasi ottelun maalinteon ensimmäisessä erässä, kun nelosketjun laidassa viilettänyt Oskari Lehtinen nousi keskialueelta rohkeasti Jukureiden maalia kohti ja laukoi puolustajan mailan kautta kiekon maaliin.

Jukurit nousi ottelussa tasoihin Teemu Suhosen ylivoimamaalilla. Jukurit pääsi ylivoimalle, kun Kerho-hyökkäjä Eetu Tuulolalle vihellettiin jäähy myöhästyneestä taklauksesta. Myöhästynyt taklaus on yksi Kansainvälisen jääkiekkoliiton uusista säännöistä, jotka otettiin tällä kaudella käyttöön myös SM-liigassa.

Tuulola pääsi hyvittämään jäähynsä aikana tulleen maalin, kun hän sivalsi komean ylivoimamaalin ottelun toisessa erässä. Robert Leino tarjoili maaliin maailmanluokan syötön, joka puhkoi millintarkasti Jukureiden alivoimaneliön.

Pelin päätöslukemat 3–1:een teki Teemu Turunen, kun Jukurit haki tasoitusta ilman maalivahtia.

 

Kerhon avainpelaajiin lukeutunut Tuulola pelasi tiistaina ensimmäisen pelinsä loukkaantumisen jälkeen. Pelin jälkeen pukukoppikäytävällä oli iloinen mies.

– Maistui hyvältä pelata pitkästä aikaa. Siitä on tovi vierähtänyt, kun on viimeksi päässyt pelaamaan. Kyllä minä nautin täysillä, Tuulola hehkutti.

Tuulola pelasi pelissä niin yli- kuin alivoimaakin. Ylivoimalla hänet on totuttu aiemminkin näkemään, mutta alivoimakentällisissä Tuulolaa ei olla juurikaan käytetty.

– Siinä joutuu katsomaan syöttölinjoja todella tarkkaan ja sijoittumaan oikein. Ihan kiva sitäkin on pelata, Tuulola sanoi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen muistivihkoon tuli paljon positiivisia merkintöjä kahden ensimmäisen erän osalta. Niissä kotijoukkueella oli roppakaupalla paikkoja, joista ottelun olisi voinut jo ratkaista.

– Kaksi erää oli erittäin hyvää. Tämä oli iso tason nosto siihen Ilves-peliin. Sekin pitää sanoa, että vastustajakin oli erittäin hyvä ja työteliäs joukkue, Pennanen kehui molempia joukkueita.

 

Kolmannessa erässä Jukurit muutti pelitapaansa, johon myös HPK:n vaihtopenkillä reagoitiin nopeasti.

– Kaveri muutti vähän peliä siinä, ja he alkoivat laukoa hybridipitkiä. Sen takia otettiin aikalisä ja muutettiin trappipelaamista, jolla saatiin vähän hillittyä sitä, etteivät ne tulleet kuin havumajaan, Pennanen kertoi.

Pelissä nähtiin paljon erikoistilanteita, kun molemmille joukkueille vihellettiin reippaasti kaksiminuuttisia.

– Ylivoimapelaaminen on sellaista, että sitä ei olla vielä hirveästi harjoiteltu. Mutta maalihan oli hieno. Ja meillä oli muutenkin ylivoimalla hyviä paikkoja, mutta tänään ei saatu enempää tehtyä, Pennanen kiteytti.

HPK:n harjoituspelit jatkuvat lauantaina, jolloin se kohtaa ruotsalaisen HV71:n Hämeenlinnassa. HäSa

Päivän lehti

12.7.2020