Urheilu

HPK ja JYP palasivat lähtöruutuun

JYP otti kotiedun takaisin HPK:lta itselleen jääkiekkoliigan puolivälierien neljännessä ottelussa maanantaina Ritariareenassa.

Se kukisti Kerhon 3–1 (0–0, 1–0, 2–1) tiukassa kamppailussa. Niklas Friman sinetöi loppunumerot tyhjiin 38 sekuntia ennen loppua, kun HPK haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Puolivälieräsarja jatkuu tasatilanteesta 2–2 keskiviikkona Jyväskylässä. Maanantaina varmistui, että HPK ja JYP pelaavat myös perjantaina Hämeenlinnassa. Silloin välieräpaikka on jo katkolla jommalle kummalle joukkueelle.

JYPin sankari oli kaksi maalia tehnyt Anssi Löfman. Hän survoi kiekon toisessa erässä maalin edestä verkon perille.

Kolmannessa erässä Juha Koivisto toi HPK:n tasoihin Niko Kapasen loistavan syötön jälkeen, mutta vain 24 sekuntia myöhemmin Löfman teki JYPin voittomaaliksi jääneen osuman. Siinä oli tuuriakin mukana, sillä kiekko meni maaliin HPK:n puolustajan Henrik Forsbergin kautta.

– Meiltä järkevää tekemistä alusta saakka. Toisessa erässä saimme kiekkoa hyvin maalille ja sen maalinkin. Siinä oli hyvä hässäkkä maalin edessä, Löfman selvitti.

Ottelu oli neljännen kerran ns. maalin peli. Tällä kertaa pieni marginaali oli JYPin puolella.

– Kova peli oli taas. Uskon, että tämä sarja jatkuu samanlaisena. Ei tässä mitään, mennään vaan eteenpäin ja seuraavaksi Jyväskylään, tuumi HPK:n ainoan maalin tehnyt Koivisto.

– Kapanen antoi loistavan syötön. Olin maalin edessä ja pääsin siitä tekemään maalin, Koivisto kertasi osumaansa.

Kerho peluutti maanantaina kolmeatoista hyökkääjää. Kolmanneksitoista hyökkääjäksi merkitty Eero Somervuori painoi välillä Niko Kapasen ketjussa Koiviston paikalla ja korvasi välillä myös Severi Sillanpään ketjussa Jaakko Turtiaista. Lisäksi Somervuori pelasi ylivoimaa.

– Tietysti sitä aina haluaisi pelata tasaisesti vaihdot. Koko ajan on kuitenkin oltava valmiina, Ja hyvinhän se meni näinkin, Koivisto kommentoi.

HPK:lta puuttui maanantaina – ja puuttuu vielä keskiviikonkin ottelusta – Petteri Nikkilä, joka sai kahden ottelun pelikiellon lauantaisen Jyväskylän ottelun jäljiltä. JYP pyysi Nikkilän Juha-Pekka Hytösen niskaan osunutta huitaisua kurinpitomenettelyyn. Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi mätkäisi Nikkilälle kahden ottelun pelikiellon.

JYPin päävalmentajan Marko Virtasen mukaan hänen joukkueensa löysi pelin rytmin toisessa erässä.

– Ensimmäinen erä oli HPK:n. Kolmas oli tasainen. Lähtöruutuun palattiin, hän sanoi.

HPK ei pelannut huonosti, vaikka lähti nyt kaukalosta häviäjänä.

– Hyvä, kova ja vauhdikas ottelu, hienoa lätkää. Ei paljon viivelähtöjä näkynyt ja vaatimustaso oli kova, arvioi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Olisimme voineet silloin tehdä maalin tai kaksikin. Toinen erä oli tasainen. JYP oli siinä vahva maalinsa jälkeen. Kolmas erä oli tasainen. Toisen takaiskun hinta oli kuitenkin halpa. Ylivoimahyökkäystä ei saisi näissä peleissä vastustajalle antaa, Pennanen jatkoi. HäSa

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

6.6.2020