Kiekko Urheilu

Ponneton HPK ei saanut konettaan käyntiin ja sai Tapparalta kylmän kylvyn – Katso pelin ottelukooste

Tampereelta tarjolla vain kuumaa ilmaa ja pullanmuruja – heikko ylivoimapeli ja halvat virheet HPK:n turma.
Tapparan Antti Erkinjuntti (vas.) yrittää pitää kurissa HPK:n Otto Paajasta. Kuva: Jukka Ritola

Tappara ja HPK luistelivat Hakametsän jäälle vain neljän pisteen päässä toisistaan.

HPK:lla oli suuri tarve pisteille, sillä takana HIFK, Sport, Ilves ja SaiPa ovat kaikki päässeet jo tuntumalle positiivisen alkukauden pelanneesta Kerhosta.

Pisteet jäivät kuitenkin haaveeksi, sillä eron joukkueiden välillä seitsemän pisteen suuruiseksi repinyt Tappara asetti nuotit 4–1 kotijoukkueen eduksi päättyneelle ottelulle nopeasti. Matti Järvisen ja Joona Luodon sivallukset yläkulmaan ohi HPK-vahti Antti Karjalaisen vapauttivat kotijoukkueen avauserän aikana jo kahden maalin karkumatkalle.

Toisessa erässä Tapparan Elias Fälthin saaneen siirretyn rangaistuksen aikana HPK-pakki Miro Karjalaisen tuomittiin ampuneen vihellyksen jälkeen ja Karjalainen sai tempustaan palkinnoksi kymmenen minuutin henkilökohtaisen käytösrangaistuksen. Ylivoimallaan HPK ei kuitenkaan päässyt Teemu Turusen tolppalaukausta lähemmäksi.

Vajaa neljä minuuttia myöhemmin Tappara sai oman ylivoimansa, kun Robert Leinon lavasta kiekko lensi yli laitojen. Alivoimalla Turunen kuitenkin vihdoin onnistui iskemällä kiekon maalin kattoon.

Hetkiä myöhemmin nähtiin ottelun puhuttavin tilanne. Matti Järvisen maila näytti heiluneen kivuliaasti Niclas Luceniuksen perhekalleuksien seutuville, josta Lucenius irvistellen tuupertui jäänpintaan.

Tuomareiden pitkän kokoontumisen jälkeen Järviselle tuomittiin suihkukomennus ja 5+20 huitomisesta.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi, ettei nähnyt tilannetta hyvin, mutta tuomaristo olisi perustellut tuomiota osumalla haarojen väliin.

– Näin se meille kerrottiin, Pennanen totesi.

Katso ottelukooste:

 

 

Kolmannen erän puolivälin jälkeen Tappara latoi lisää tulostaululle, ja vielä HPK:n avustuksella.

Oikosulun saanut Jesper Lindgren tarjosi todellisen nukkumattisyötön suoraan Tapparan Otto Rauhalan lapaan, joka käytti kiekon Anton Levtchillä ja siirsi sen jälkeen kiekon kolmannen kerran HPK-rysään.

Ylivoima tarjosi HPK:lle tarvitsemansa toivonkipinän. Viiden minuutin ylivoima kuitenkin kuivui kasaan – ja paras paikka vieläpä siunaantui alivoimaiselle Tapparalle.

– Siinä oli meidän saumamme tulla peliin mukaan, mutta emme käyttäneet sitä. Jos tulee tänne ja luulee, että ihan ok -peli riittää, niin ei se riitä. Olimme jäljessä luistelussa ja kamppailupelissä. Annoimme myös kolme ihan käsittämätöntä ilmaista maalia, Pennanen totesi.

HPK:n hakiessa kavennusta ilman maalivahtia, kultakypärä Turunen hukkasi kiekon siniviivalla Kristian Kuuselalle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjänä ammottavaan maaliin ja loppulukemiksi 4–1.

HPK havitteli lisäosumia vielä ylivoimalla kolmannen erän viime hetkillä – jälleen tuloksetta.

HPK kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantaina vain yhden sarjapisteen sen perässä niskaan hönkivän HIFK:n Helsingissä. Alkukauden vaikeuksissa ollut HIFK on vahvistanut isolla kädellä joukkuettaan, viimeksi se hankki Ässien pistetykin Sakari Salmisen.

– Kaikki ymmärtävät, että tämän päivän työmäärä ei riitä mihinkään. Aika paljon pelaajia oli vain liukumassa kentällä. Mutta tiedän, että tästä tullaan parantamaan, Pennanen lupaili.

19 ottelua ilman maalia

HPK esitti yhden kauden ponnettomimmista esityksistään tällä kaudella Tapparan vieraana. Jos on perässä luistelussa, kamppailupelissä ja peruspelaamisessa, ei kovin paljoa parempaa tulosta ole syytä odottaa.

Yhdellä pelaajalla on tällä hetkellä erityisen vaikeaa.

Kerhon nuori hyökkääjä Eetu Tuulolan voi sanoa vaeltelevan tällä hetkellä varjojen mailla. Keskiviikkona Tampereella Tuulolan saldo oli 14.34 jääajalla 0+0, kaksi kampitusjäähyä ja –2.

Viime kaudella 16 kertaa häkkiä heiluttaneen Tuulolan tuloksenteko sakkaa pahasti tällä hetkellä. Tappara-ottelu oli Tuulolalle jo peräti 19:s ilman maalia, kaikkiaan tällä kaudella maaleja on syntynyt vain kuusi. Peruspelissäkään kiekko ei meinaa pysyä lavassa ja tekeminen on hätäilyä.

Kysyttäessä myös päävalmentaja Antti Pennanen myönsi, että Tuulolalla on menossa rankka vaihe, mutta nyt pitää löytää keinot puskea sieltä läpi. Sen kovaluonteinen Tuulola varmasti tekeekin.

Silti. HPK on tällä hetkellä valumassa sarjataulukossa ja nyt se tarvitsee kaikkia mukaan talkoisiin – myös Tuulolaa.