Urheilu

HPK joutui jo ahtaalle

HPK ei onnistunut vieläkään voittamaan LP Viestiä lentopallon finaaleissa tiistaina Elenia-areenassa. Vieraat veivät viisieräisen ottelun lukemin 2–3 (26–24, 19–25, 25–15, 16–25, 11–15) ja saivat mestaruuden katkolle jo perjantaiksi kotihalliinsa.

Vielä sarja ei ole taputeltu, sillä vastakkain ovat kovatasoiset ja suunnilleen yhtä hyvät joukkueet.

– Finaalit ovat nyt saaneet arvoistansa peliä. Tiukkaa on puolin ja toisin. Välillä tulee virheputkiakin, mutta peli on parhaimmillaan ollut tosi hyvää. Me otimme finaalien teemaksi, että nautitaan, ja olemme onnistuneet siinä paremmin kuin aikaisemmissa kohtaamisissa HPK:n kanssa. Se on vienyt meidät nyt pitkälle, LP Viestin yksi onnistujista, yleispelaaja Ronja Heikkiniemi sanoi.

Omia viime pelejään Heikkiniemi kuvailee nousujohteisiksi.

– Alku oli vähän tahmeaa, mutta olen yrittänyt pitää pään kylmänä, ja tänään se kantoi vähän paremmin hedelmää kuin kahdessa ensimmäisessä matsissa, hän tuumasi.

Kerhon keskitorjuja Karoliina Friberg iloitsi häviötunnelman keskellä siitä, että oma joukkue sai aikaiseksi taas vähän parempaa peliä kuin aikaisemmissa kahdessa ottelussa.

– Nytkin jäi ihan muutamasta pisteestä kiinni. Sarja ei ole todellakaan loppumassa. Meillä oli tosi hyvä syöttö, se otetaan mukaan Saloon. Silloin he eivät voi hyökätä niin paljon keskeltä, ja me taas pystymme torjunnalla puolustamaan muita kuin keskeltä tulevia hyökkäyksiä. Se ensimmäinen voitto tulee seuraavassa pelissä, siitä se lähtee, Friberg valoi uskoa.

HPK:n torjunta toimikin tiistaina paljon paremmin kuin aiemmissa Viesti-peleissä. Oikeastaan vain keskitorjuja Nadezhda Gokhshteinin iskuja ei juuri saatu kiinni, ja toisaalta hän oli koko kentän pisimpänä pelaajana muurina Kerhon hyökkäyksiä vastaan.

Parhaiten kotijoukkueesta hyökkäyksissä onnistuivat Allison Mayfield, Piia Korhonen ja Kinga Kasparzak, joka esitti tähän asti parastaan HPK:ssa ja sai hyvin myös torjuntapisteitä.

– Oma pelini riippuu aina muista tytöistä. Me taistelemme, neljä peliä tulee vielä, puolalaisvahvistus Kasparzak ennusti tulevaa.

Kasparzak pelasi enemmän kuin aiemmin, mutta myös Salla Karhu pääsi välillä kentälle hänen tilalleen.

HPK:n valmentaja Luca Chiappini sanoi, ettei hänellä ole mitään valittamista joukkueensa otteista, mutta henkisellä puolella varmaan täytyisi saada aikaan terävöitymistä.

– Yksi ratkaiseva asia on se, että aloitamme hitaasti ja joudumme liian usein takaa-ajajaksi. Mutta katsotaan mitä tapahtuu seuraavassa pelissä Salossa, hän tuumasi.

LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen kehui, että HPK pelasti parhaan finaaliottelunsa tänä keväänä. Hän laski, että vastustajan laitahyökkääjät tekivät yli 60 pistettä, ja hänen mukaansa on harvinaista, että sillä pistemäärällä joukkue silti häviää.

– Nadja (Gokhshtein) oli syy, miksi voitimme. Häneltä tuli paljon apuja, vaikka laitapelaajien kanssa hävisimme, Lemminkäinen sanoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic