Urheilu Hämeenlinna

HPK-kaksikon kausi huipentuu MM-jäillä – Ida Karjalainen ja Julia Liikala debytoivat naisten arvokisoissa Kanadassa

HPK:n Ida Karjalainen pääsee näyttämään taitojaan MM-kisoihin. Kuva: Riku Hasari
HPK:n Ida Karjalainen pääsee näyttämään taitojaan MM-kisoihin. Kuva: Riku Hasari

HPK-kiekkonaisten liigajoukkueen hyökkääjien Ida Karjalaisen, 23, ja Julia Liikalan, 19, ei tarvinnut kauan surra seurajoukkueensa putoamista playoff-peleistä puolivälierävaiheessa. Kaksikon kausi nimittäin huipentuu Halifaxissa ja Trurossa Kanadassa maaliskuun lopussa käynnistyvissä MM-kisoissa.

Molemmat Kerhon pelaajat ovat ensikertalaisia keskiviikkona julkistetussa naisten MM-joukkueessa. Karjalaiselle Kanadan kisat ovat ensimmäiset arvokisat missään ikäsarjassa. Liikalalla on kokemusta MM-kaukaloista 18-vuotiaiden kisoista, joissa hän on ollut mukana kaksi kertaa, parhaana saavutuksenaan viime kevään MM-pronssi.

Vuodesta 2014 HPK:ssa pelannut (välillä puolitoista kautta Ilveksessä) pelannut Karjalainen odottelee MM-reissua innolla. Kisakuntoaan hän viimeistelee tutuissa ympyröissä.

– HPK on järjestänyt meille mahdollisuuden harjoitella ja olla mukana myös poikajäillä. Pari kolme viikkoa tässä on aikaa hioa kuvioitaan, mutta se kovin työhän on tehty tietysti jo aiemmin. Valinta MM-joukkueeseen on palkinto siitä ja seuraava askel uralla. Se kyllä lisää myös harjoitteluintoa, Karjalainen sanoo.

Kolmatta kauttaan HPK:ssa pelaava Liikala uhkuu myös kovia pelihaluja.

– Nyt toteutuu tärkeä unelma, johon olen tähdännyt harjoituksissa ja peleissä. Liigassa kausi päättyi ihan liian aikaisin, mutta siitä pystyy myös ammentamaan lisätsemppiä MM-jäille. Tavoitteena meillä on mitali ja sitä kohti lähdetään etenemään todella hyvillä mielin, Liikala suunnittelee.

Naisleijonien MM-joukkueessa on peräti seitsemän ensikertalaista, Karjalaisen ja Liikalan lisäksi puolustajat Sini Karjalainen (Vermontin yliopistojoukkue) ja Sanni Rantala (Team Kuortane) sekä hyökkääjät Matilda Nilsson (KalPa), Emmi Rakkolainen (Kiekko-Espoo) ja Kiira Yrjänen (Team Kuortane).

Päävalmentaja Pasi Mustosen mukaan valinnat pohjustavat jo tuleviakin vuosia.

– Tietoinen ja rohkea valinta, joka katsoo jo eteenpäin tulevaisuudenkin arvokisoihin. Samalla tämä kertoo, että MM-tasoisten pelaajien määrä on kasvanut, muuten emme voisi ottaa mukaan näin montaa ensikertalaista, sanoo Mustonen maajoukkueen tiedotteessa.

– Yksi tärkeimmistä kriteereistä joukkuetta valittaessa oli luisteluvoima. Ilman hyvin liikkuvaa, luisteluvoimaista joukkuetta emme pärjää kansainvälisellä huipulla. Nyt meillä on kasassa paras mahdollinen joukkue nämä lähtökohdat huomioiden, Mustonen pohtii. HäSa

Päivän lehti

10.8.2020