Kiekko Urheilu

HPK kärsi tappion Lappeenrannassa – ”Hengailimme ja päästimme vastustajan peliin mukaan”

Edes äänekäs faniryhmä ei siivittänyt HPK:ta voittoon Lappeenrannassa.
HPK:n Valtteri Puustinen otti tuntumaa rytinöihin SaiPan maalilla jo ennen 2–2-tasoitusosumaansa. Menossa on mukana SaiPan Santeri Virtanen (vas.), Erik Autio ja Kalle Maalahti. Maalivahti Frans Tuohimaan edessä on myös HPK:n Otto Paajanen.

SaiPa-ottelun käsikirjoitus on ollut vahvasta alkukaudesta huolimatta HPK:lle tuttu.

Maalintekopaikkoja syntyy, mutta maalinteko on vaikeaa.

SaiPaa vastaan HPK oli avauserässä dominoiva, mutta voitto lipesi ottelun edetessä sormenpäiden ulottuvilta.

SaiPa oli Kisapuistossa vahvempi lopulta 3–2 ja kähvelsi lisäpisteen jatkoajalla.

HPK:n tämän kauden paras maalintekijä Philippe Cornet oli ottelun jälkeen mietteliäs.

– Saimme alun, jonka halusimme. Mutta jälleen sama käsikirjoitus toisti itseään. Saimme paikkoja, mutta emme osuneet riittävän usein, Cornet sanoi.

– Olemme tietysti asiaan turhautuneita. Kyse ei ole siitä, että pelaisimme huonoa lätkää, päinvastoin. Se on vain asia, joka meidän pitää ratkaista. Jos tietäisin syyn, asia olisi jo korjattu. Emme tee riittävästi maaleja niistä paikoista, joita luomme.

 

Vauhdikkaassa avauserässä HPK oli niin voimakkaasti niskan päällä, että maali tuntui olevan vain ajan kysymys.

Niin se olikin.

HPK-leiristä Eetu Tuulola avasi tulen ottelun avausmaalilla ja huudatti sankoin joukoin Lappeenrantaan saapunutta äänekästä HPK:n kannattajaryhmää. Tilanne rakentui, kun Teemu Turunen punnersi kultaisessa päähineessään maalille ja Tuulola pääsi haravoimaan irtokiekon ohi SaiPa-vahti Frans Tuohimaan.

Fanikatsomon halki ottelun ylläpitämä meteli sai ottelun vaikuttamaan lähes HPK:n kotiottelulta.

– Faniryhmän tuki oli mahtavaa. Se ehdottomasti antoi meille ottelun alussa lisäbuustia, Cornet kertoi.

HPK:lle tarjoutui mahdollisuus lyödä lisää löylyä, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla lähes minuutin, mutta ylivoimamahdollisuudet kuivuivat kokoon runsaista yrityksistä huolimatta.

 

Toisessa erässä SaiPa pääsi otteluun HPK:n tuhlailun myötä paremmin mukaan – ja vaakakuppi alkoi kenttäpelissä kääntyä kotijoukkueelle.

SaiPa käynnisti erän myös tehokkaasti iskemällä ottelun tasoihin, kun HPK ei saanut siivottua maalinedushässäkkää. Kiekon ohi HPK-maalissa pelanneen Antti Karjalaisen lakaisi lopulta Jonatan Tanus toisella suupaisullaan.

SaiPa siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ylivoimalla ajassa 32.43, kun SaiPa-ikoni Ville Koho siirsi kiekon pussiin.

– Hengailimme pelin sisällä ja päästimme vastustajan mukaan otteluun, Cornet manasi.

 

Kolmannessa erässä HPK haki sinnikkäästi tasoitusta, mutta odotus palkittiin, kun Valtteri Puustinen siirsi ratkaisua jatkoajalle.

HPK kaivoi jatkoajalla verta nenästään. Ensin Jesper Lindgren huitaisi SaiPan hyökkääjää kasvojen seudulle ja joutui rangaistusaitioon. Pian jäähyaitioon liittyi Markus Niemeläinen samasta rikkeestä – korkeasta mailasta.

Jäähyily osoittautui kohtalokkaaksi, kun SaiPan tuore vahvistus Brenden Kichton kiskaisi kiekon verkkoon ja samalla lisäpisteen lappeenrantalaisten pistepussiin.

– KooKoota vastaan olimme ahtaalla ensimmäisen erän, nyt toinen erä oli meiltä huono. Meiltä menee turhaan hukkaan yksi erä jääkiekkoa otteluissa. Ensi viikolla meidän on pakko pystyä pelaamaan paremmin ja keskityttävä pelin pieniin yksityiskohtiin, Cornet summasi viikonlopun tappio-otteluita.

Kerhon kausi jatkuu maanantaina Helsingissä, HIFK:n isännöidessä hämeenlinnalaisvieraitaan. HäSa

 

Edessä todellinen testi

Samuel Savolainen

HPK ei hävinnyt Lappeenrannassa Antti Karjalaisen vuoksi. Samalla on kuitenkin selvää, että kun HPK pelaa SaiPaa vastaan, jonka tolppien välissä on yksi Liigan parhaista maalivahdeista, Frans Tuohimaa, mitään ei saa ilmaiseksi.

Tuohimaa torjui 34 kertaa, Karjalainen 19. Karjalainen ei ollut huono, mutta marginaalit kääntyvät liian usein Karjalaista vastaan.

HPK:n kakkosvahtia ei voi tällä haavaa nimittää voittavaksi maalivahdiksi.

Kun Karjalainen on vartioinut HPK:n maalia, oranssipaidat eivät ole viimeiseen 12 otteluun voittanut yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Näistä kahdestatoista ottelusta HPK on ylipäätään voittanut vain kaksi ottelua joko jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa. Se on iso syy myös sille, että HPK:n on pidettävä Emil Larmin kuormaa korkeana.

Viiden ottelun voittoputken jälkeen HPK on hävinnyt nyt kaksi peräkkäin. Kauden alku on silti ollut positiivinen, mutta ensi viikolla on edessä todellinen härkäviikko, jossa mitataan HPK:n todellinen taso.

Ensi viikolla kun asettuu vastaan Liigan isoja poikia – HIFK, Kärpät ja Tappara.

Saa nähdä, pelaako Larmi kaikki pelit.