fbpx
Kiekko Urheilu

HPK-kasvatti Robert Leino siirtyy Örebrohon

Kuva: Tomi Vesaharju
Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n viime kevään mestarijoukkueen avainhahmoihin kuulunut Robert Leino jatkaa uraansa Ruotsin jääkiekkoliigassa SHL:ssä. Örebro HK tiedotti maanantaina solmineensa Leinon kanssa kolmevuotisen sopimuksen.

Runkosarjassa kahdeksanneksi juuri sijoittunut Örebro on varsinainen suomalaisseura, sillä sen joukkueeseen kuuluu ensi kaudella ainakin viisi suomalaista. Viime kausina seuraa ovat edustaneet HPK-taustaisista pelaajista muun muassa Patrik Virta, Sakari Manninen ja Jere Sallinen.

– Olen tosi iloinen, että tämä selvisi ja saan tilaisuuden tulla Örebrohon. Tunnen (muista suomalaisista) Joonas Raskin hyvin, ja hän on kertonut seurasta vain hyviä asioita, Leino sanoi Örebron verkkosivuilla.

– Robert on jännittävä pelaaja, jota olemme tarkkailleet jo kauan. Saamme hyvässä iässä olevan pelaajan, josta tulee joukkuepalapeliimme tärkeä pala pelinäkemyksineen ja syöttötaitoineen. Hän on myös taitava aloittaja, joka vahvistaa sentteriosastoamme, Örebron urheilujohtaja Niklas Johansson sanoi.

27-vuotias keskushyökkääjä siirtyi vuosi sitten Tampereen Ilvekseen, jossa hän kokosi 57 ottelussa uransa parhaat tehopisteet 11+32=43.

Leino on HPK:n kasvatti, joka oli voittamassa Pallokerhon riveissä myös A-nuorten Suomen mestaruutta kaudella 2012–13. Neljän HPK:ssa pelaamansa liigakauden lisäksi Leino on ehtinyt pelata kolme kautta Helsingin IFK:ssa 2014–17.

Leinon Örebro-siirrosta uutisoi ensimmäisenä maaliskuussa Aamulehti. HäSa

Menot