Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK-kasvatti Teemu Rautiainen tähtää ulkomaille – "Ihan hyvältä näyttää tällä hetkellä"

Entinen HPK:n ja Ilveksen hyökkääjän Teemu Rautiaisen pelit Suomessa ovat näillä näkymin ohi.
Kun näin viimeisen kerran Ilveksen – Teemu Rautiainen ei jatkossa ole enää tupsukorva. Kuva: Tomi Vesaharju
Kun näin viimeisen kerran Ilveksen – Teemu Rautiainen ei jatkossa ole enää tupsukorva. Kuva: Tomi Vesaharju

Moni muistaa varmasti pienen, mutta vikkelän luistelijan HPK:n paidasta numerolla 28 vuosilta 2011–14.

Viimeiset kuusi kautta Tampereen Ilvestä edustaneen Teemu Rautiaisen sopimus päättyi keväällä ja nyt 28-vuotias hyökkääjä on ilman sopimusta. Rautiaisen tilanne ei näytä kuitenkaan huonolta, vaan tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta.

– Ihan hyvältä näyttää tällä hetkellä, hommia on saatu eteenpäin. Asiat tulevat julki aikanaan, Rautiainen avaa.

Koronaviruspandemian takia pelaajamarkkinat ovat olleet erilaiset. Myös Rautiainen on huomannut tämän.

– Totta kai se on vaikuttanut, kun seurojen pitää olla paljon tarkempia mihin rahansa käyttävät. Palkkoja leikataan muutenkin joukkueissa, niin se näkyy myös pelaajahankinnoissa ja määrissä, mitä pelaajiin voidaan käyttää. Seurat ovat varovaisempia ja odottelevat, miten tilanne muuttuu.

 

Herkällä korvalla

Rautiainen myös tietää, että jos nyt saa sopimustarjouksen, on siihen syytä tarttua.

– Muutamien sopimuksettomien pelaajien kanssa olemme puhuneet, että nyt kannattaa tarttua, jos sopimuksen saa. Seuraavasta kaudesta tulee vähän erilainen koronan takia, joten kannattaa vain päästä johonkin pelaamaan. Sitten, kun tilanne normalisoituu, niin pystyy näkemään eri lailla markkinoita, Rautiainen muistuttaa.

Pirkkalassa asustelevan Rautiaisen ei ole tarvinnut harjoitella yksin, vaikkei hänellä sopimusta olekaan.

Hän on viihtynyt Juhojen seurassa.

– Hyve-salilla Pirkkalassa Juho Nousiaisen kanssa olemme tehneet hommia ja siinä on ollut myös Juho Liuksiala Vaasan Sportista. Nousiaisen Juho on valmentanut meitä pari kuukautta, Rautiainen kertoo.

 

”Tavoite päästä Suomen rajojen ulkopuolelle”

Vaikka Rautiaisella on historiaa HPK:n kanssa, niin ensi kaudella ei häntä tulla todennäköisesti Kerhon paidassa tai Liigassa ylipäänsä näkemään.

– No, jossain vaiheessa tein kyllä päätöksen, että lähden ulkomailta paikkaa hakemaan. Päätavoitteeni on päästä Suomen rajojen ulkopuolelle, HPK:n kasvatti myöntää.

Häneltä ei kuitenkaan löydy tiettyä suosikkia ulkomaan sarjoista.

– Ylipäänsä ovat ulkomaat tavoitteena ja olisi ihan kiva nähdä muutakin kuin vain tätä Suomen Liigaa. On tässä kuitenkin jo muutama peli Suomessa pelattu, 429 ottelua Liigassa pelannut hyökkääjä naurahtaa.

 

Mestaruus päämääränä

Rautiaisella on tavoitteet korkealla, ja hän haluaa voittaa urallaan jotakin. Kaikki sarjat eivät ole kuitenkaan yhtä mukavia vaihtoehtoja.

– En ole omalla urallani vielä oikeastaan pääsarjatasolla voittanut mitään. Se on yksi tavoite, että voittaisi jossain mestaruuden. Haluan totta kai myös pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Euroopassa on paljon hyviä sarjoja, joissa pelataan hyvätasoista kiekkoa, Rautiainen pohtii.

– Venäjä on vähän vaikea aihe itselleni. Perheellisenä pitää kuitenkin miettiä tapauskohtaisesti, koska haluan aina asua samassa paikassa perheeni kanssa. Vaikeaa ajatella, että lähtisin Venäjälle, jos sieltä tulisi tarjous. Toisaalta eihän sitä ikinä tiedä.

Tällä tietoa sopimukseton Rautiainen ei paljasta, onko hänellä sovittuna jotakin jonkun seuran kanssa.

– Aika näyttää. Katsotaan nyt, mutta kaikki selviää kyllä aikanaan, Rautiainen myhäilee.

Rautiainen pelasi HPK:ssa Liigaa 142 ottelua, joissa teki tehot 23+23=46. Liigassa yhteensä hän pelasi 10 kautta, joiden aikana kertyi 429 ottelua tehoin 101+123=224. HäSa

Päivän lehti

14.8.2020