Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK käytti option – Nappivahvistus Lucenius jatkaa ensi kauden Hämeenlinnassa

Mestiksestä värvätylle ykkössentterille suunnitellaan isoa roolia ensi kaudeksi.
Niclas Lucenius on palannut HPK:ssa Liigan keskushyökkääjäeliittiin tällä kaudella. Kuvaaja: Riku Hasari

Jääkiekon Liigan HPK on käyttänyt syksyllä värväämänsä Niclas Luceniuksen sopimuksessa olleen option ensi kaudesta. Näin ollen keskushyökkääjä jatkaa Hämeenlinnassa vielä ainakin yhden kauden.

Seuran optiopykälä osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi. Kauden Lempäälän Kisassa Mestiksessä aloittanut Lucenius liittyi HPK:n joukkueeseen marraskuussa ja on tehnyt väkevän paluun liigakaukaloihin. Lucenius on pelannut lähes piste per peli -tahdilla 32 ottelua tekemällä tehot 13+16=29.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola on siis ollut tyytyväinen Luceniukseen, jolle ensi kaudella on luvassa vielä isompaa roolia. Lucenius on jo nyt noussut HPK:n ykkössentteriksi.

– Niclas on osoittanut, että hän haluaa palata suomalaisen jääkiekon huipulle ja on siinä hyvällä tiellä. Hän on ollut meille selkeä vahvistus ja haluamme käyttää optiomme ensi kaudesta. Niclas on osoittanut olevansa luottamuksen arvoinen ja pelaa meillä juhlakaudella isossa roolissa, Toivola toteaa HPK:n tiedotteessa.

 

Luceniuksen lisäksi HPK julkaisi laitahyökkääjä Filip Krivošíkin jatkosopimuksen, josta Hämeen Sanomat uutisoi jo helmikuun alussa. Slovakian nuorten maajoukkuemies tuli HPK:n A-junioreihin Tšekistä kolme vuotta sitten ja on siitä asti ollut liigajoukkueen sopimuspelaaja.

Tällä kaudella myös loukkaantumisista kärsinyt Krivošík on lähinnä rouhinut HPK:n alemmissa ketjuissa 17 ottelun tehoin 1+2=3.

Toivolan mielestä Krivošík on kuitenkin kehittynyt.

– Filip on ottanut ennen kaikkea tällä kaudella hyviä kehitysaskeleita. Ensi kaudeksi pitää vielä parantaa, mutta uskomme, että hän pystyy ottamaan lisää vastuuta HPK:ssa, Toivola sanoo.

Suorasta puolivälieräpaikasta tällä kaudella taisteleva HPK pelaa seuraavaksi perjantaina Vaasassa Sportin vieraana. Lauantaina Kerho isännöi JYPiä.

Lauantain ottelun jälkeen Hämeenlinnan ja Tampereen Nuorkauppakamarit järjestävät hyväntekeväisyyshuutokaupan Tampereen yliopistollisen sairaalan lapsisyöpäpotilaille. Huutokaupassa kohteina on muun muassa pelipaitoja ja mailoja.