Kiekko Urheilu

HPK-kiekkonaiset ja norjalaisseura yhteistyösopimukseen – ”Haluamme edistää tyttöjen ja naisten jääkiekon kehitystä”

”Haluamme edistää tyttöjen ja naisten jääkiekon kehitystä.”
Heta ja Kiti Seikkula ovat mukana Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkomaajoukkueessa.

HPK-kiekkonaiset ja Tromsø Damelag ovat solmineet yhteistyösopimuksen mukaan. Yhteistyön sisältöä kuvaillaan ystävyydeksi ja yhteistyöksi naisten jääkiekon kehittämiseksi valtioiden rajojen yli.

Lisäksi yhteistyön myötä joukkueet tulevat järjestämään näytösotteluita toisiaan vastaan Norjassa ja Hämeenlinnassa.

Norjalaisseurassa ollaan yhteistyöstä mielissään.

– Haluamme edistää tyttöjen ja naisten jääkiekon kehitystä pohjoisessa ja uskomme, että tämä voidaan saavuttaa yhteistyöllä HPK-kiekkonaisten kanssa – jolla on pitkä ja vahva perinne jääkiekkoon. Tämä on loistava mahdollisuus toteuttaa tietoisuutta tästä fantastisesta lajista. Odotamme innolla HPK-kiekkonaisten tapaamista ja uskomme, että voimme myös oppia heiltä asioita, Tromsø Damelagin joukkueenjohtaja Jeanette Hammer Andersen sanoo.

 

Joukkueet tulevat mittaamaan myös paremmuuttaan juoksemalla kilpaa Saanatunturin huipulla Kilpisjärvellä. Suunnitteilla on myös muuta yhteistoimintaa tulevaisuuteen nostaakseen naisten jääkiekon näkyvyyttä.

– Mielestäni naisten jääkiekon isoimpia ongelmia on promootion puute, joten me pyrimme keksimään uusia keinoja siihen. Kun avaa ovet tämän tyyliselle yhteistyölle, niin ei voi etukäteen tietää minkälaista synergiaa ja keksintöjä löydämme tulevaisuudessa yhdessä. Kun sen pitää mielessä niin 1279 kilometrin välimatka ei ole este, HPK-kiekkonaisten markkinointipäällikkö Jyrki Rantanen toteaa. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020