Urheilu

HPK-kiekkonaiset jäivät Kuortaneella tyhjin käsin – "Tasainen 60 minuuttia on tavoitteena"

Päävalmentaja Katja Pasanen jäi toivomaan tehokkuutta maalintekoon.
Katja Pasanen näkee, että HPK-kiekkonaisten otteisiin on löydyttävä lisää tasaisuutta. Kuva: Riku Hasari
Katja Pasanen näkee, että HPK-kiekkonaisten otteisiin on löydyttävä lisää tasaisuutta. Kuva: Riku Hasari

HPK-kiekkonaiset kärsivät tappion Naisten Liigan ylemmän jatkosarjan vierasottelussa Kuortanetta vastaan. Kuortane vei pidemmän korren luvuin 3–1 (0–1, 2–0, 1–0).

Vierasjoukkue HPK sai vahvan alun ottelulle, kun Niina Koukkula viimeisteli Kiti Seikkulan tarjoilusta ylivoimalla ottelun avausmaalin. Toisessa erässä ylivoimapeli ei sujunut yhtä hyvin, sillä Kuortaneen Viivi Vainikka iski alivoimalla puntit tasoihin.

Myöhemmin toisessa erässä Kiira Yrjänen vastasi Kuortaneen voittomaaliksi jääneestä osumasta.

Kolmannessa erässä kiekkonaiset hakivat tasoitusta ilman maalivahtia, mutta lopulta Yrjänen onnistui Vainikan syötöstä iskemään tyhjiin loppuluvut 3–1 kotijoukkueelle. HPK-kiekkonaisten maalissa Pia Dukaric venyi kiekon tielle kaikkiaan 31 kertaa.

– Tasainen ottelu. Meillä oli hyvin luisteleva joukkue vastassa ja olisi ollut paikkoja tehdä enemmän maaleja, mutta ei saatu sisälle. Kaveri sai – ja he hyödynsivät tekemämme pienet virheet. Niin ottelu kääntyi näin. Ilman maalivahtia saimme aikaan hyvää pyöritystä, mutta ei onnistuttu, päävalmentaja Katja Pasanen luetteli.

HPK-kiekkonaiset kärsi tappion toisessa ottelussa peräkkäin luvuin 3–1. Pasanen näki kuitenkin kehitystä tapahtuneen sitten viime viikonlopun Ilves-ottelun, jossa joukkue suoritti alle tasonsa.

– Paremmin oltiin mukana pelissä alusta asti ja lähdimme hyvällä tempolla liikkeelle. Pelasimme pelillisesti paremmin kuin Ilvestä vastaan, Pasanen näki.

HPK-kiekkonaiset majailevat Naisten Liigan ylemmässä jatkosarjassa neljäntenä. Seuraavan ottelunsa se pelaa jo sunnuntaina Kuopiossa.

– Koko ajan täytyy kehittää peliä ja viedä sitä eteenpäin, mutta tasainen 60 minuuttia on tavoitteena. Peli ailahtelee liikaa, vaikka hyviä rakenteita pelin sisällä on nähtävillä. HäSa

Päivän lehti

17.9.2020

Fingerpori

comic