Kiekko Urheilu

HPK-kiekkonaiset lisäsi johtoaan alajatkosarjassa – Sport kaatui viikonvaihteen toisessa kotiottelussa

Kahdella voitolla alajatkosarjan aloittanut HPK karisti vaasalaiset jo kahdeksan pisteen päähän.
HPK:n Kiti Seikkula nappaa kiekon ennen Sportin Sara Erkkilää (vas.).

HPK on aloittanut tehokkaasti jääkiekon Naisten Liigan alajatkosarjan. Lauantaina Kerho kukisti kotikaukalossaan selvin 5–0-numeroin TPS:n ja sunnuntaina sarjan kärkijoukkue juhli 4–2 (1–0, 2–1, 1–1) -voittoa sarjakakkosesta Vaasan Sportista.

Voitollaan hämeenlinnalaiset vankistivat asemiaan viiden joukkueen sarjan piikkipaikalla. Ero Sportiin venyi jo kahdeksaan pisteeseen.

HPK:n ei tarvinnut tällä kertaa esittää läheskään parasta osaamistaan. Joukkueen päävalmentaja Markku Pirttiniemi jäi kaipaamaan muun muassa tarkempaa syöttöpeliä.

– Kolmea pistettä lähdimme tänään hakemaan ja sen myös saimme. Toisen erän puoliväliin saakka pelimme sujui niin kuin pitikin, mutta sitten lopetimme pelaamisen, ja Sport sai pian myös ensimmäisen maalinsa. Onneksi pystyimme kuitenkin pitämään joukkueen kurissa hieman nihkeämmälläkin menolla. Tästä pitää kyllä taas parantaa ja reilusti. Seuraavien harjoitusten teemana on ainakin syöttäminen, Pirttiniemi suunnitteli.

 

Kerhon maalit iskivät puolustajat Heta Seikkula (2+1) ja Heli Allinen (1+1) sekä hyökkääjä Elina Heikkinen (1+1). Maalisyöttöjä jakelivat lisäksi Kiti Seikkula, Julia Liikala, Esteri Kalliomäki.

Sportin molemmat maalit teki hyökkääjä Jade Mäkivaara.

HPK:n maalissa pelannut Salla Sivula kokosi 22 torjuntaa. Sportin veskarille Tiia Pajariselle kirjattiin 44 torjuntaa.

Toista kauttaan Kerhossa pelaava Heta Seikkula, 17, hymyili iloisena pelin jälkeen. Kolmen pisteen iltapäivä lämmitti pakkia.

– Päätin taas kokeilla vetojani, kun maalilla näytti olevan sopivasti maskiakin. Samanlaisista paikoista olen aiemminkin osunut, Seikkula muisteli.

Myös Seikkulan mielestä HPK:lle jäi paljon parannettavaa seuraaviin peleihin.

– Meidän pitää luistella koko ajan lujaa. Pelimme ei saa retkahtaa, vaikka vastustaja ei joka pelissä olisikaan huippujoukkue. Kovan pelitahdin ylläpitäminen on tärkeää, jos haluamme menestyä myös kevään pudotuspeleissä, Seikkula muistutti.

HPK jatkaa pelejään itsenäisyyspäivänä (torstaina) kohtaamalla Keravalla alajatkosarjan hännillä olevan KJT Haukat. Ennen joulutaukoa joukkue kohtaa vielä lauantaina Raumalla Lukon.

Ensi vuoden ensimmäisen ottelukin Kerholla on vielä reissupeli, sillä joukkue kohtaa tammikuun 19. päivänä Sportin Vaasassa.

Seuraavan kerran Kerho nähdään kotikaukalossaan Metritiski-areenassa vasta tammikuun 20. päivänä, jolloin Hämeenlinnaan saapuu TPS. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020