Kiekko Urheilu

HPK-kiekkonaiset murskavoittoon Norosen piste-ennätystalkoissa – "Hän on ansainnut tämän kovalla työllä"

HPK-kiekkonaisten Riikka Noronen ohitti Linda Välimäen ja nousi naisten pääsarjan kaikkien aikojen pistenikkariksi.
Riikka Noronen nousi sunnuntaina naisten pääsarjan piste-ennätyksen haltijaksi. Kuva: Tomi Vesaharju
Riikka Noronen nousi sunnuntaina naisten pääsarjan piste-ennätyksen haltijaksi. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK-kiekkonaiset nousi Naisten Liigan ottelussaan voittoon Metritiski-areenassa vierasjoukkue Sportin kustannuksella vastaansanomattoman esityksen jälkeen sunnuntaina. Avauserän jälkeen vielä 2–1 -tappiolla ollut kotijoukkue porhalsi toisen erän viiden maalin rynnistyksenkin avittamana lopulta 8–3 -voittoon.

HPK:n maalintekijöinä kunnostautuivat kolme osumaa rykäissyt Ida Karjalainen, Noora Jaakkola, Jasmine Ylitalo, Heta Seikkula (1+1), Julia Liikala (1+1) ja naisten pääsarjan kaikkien aikojen pistenaiseksi noussut Riikka Noronen.

Noronen nousi lauantaina Kiekko-Espoota vastaan syöttöpisteellään jakamaan piste-ennätystä uransa jo lopettaneen Linda Välimäen (702) kanssa, mutta Sportia vastaan tehot 1+2 nostivat Norosen piste-ennätyksen itsenäiseksi haltijaksi 705 tehopisteellään.

– En minä piste-ennätyksiä sillä tavalla ajattele, vaan joukkueelle pelataan. Pisteitä tulee sitä rataa miten hyvin joukkue pelaa, ei se ole yhdestä ihmisestä kiinni, Noronen totesi vaatimattomasti.

 

36-vuotiaalla ennätyskiekkoilijalla ja HPK-kiekkonaisten kapteenilla näyttää edelleen riittävän runsaasti virtaa kaukalossa.

– Mennään kausi kerrallaan eikä ajatella yhtään pidemmälle. Katsotaan miten kroppa kestää, Noronen tuumi.

Norosta lämmittikin HPK-kiekkonaisten iltapuhteessa se, että joukkue onnistui latomaan taululle yhteensä kahdeksan maalia.

– Hieno esitys meiltä. Pisteet ovat aina tärkeitä ja tästä pelistä pisteet pitikin saada. Koska maalinteko on ollut vaikeaa, oli hyvä, että niitä nyt tuli. Ehkä se avaa nyt sitä tuskaa ja saadaan tästä peliä rullaamaan paremmin, Noronen kommentoi.

Noronen pääsi tekemään ennätyksensä Jaarlin päiväkodin juhlaottelussa, joten katsomossa oli paljon pientä väkeä paikalla.

– Meitä on Jaarlin päiväkodissa kuusi töissä, joten oli mukavaa pelata kun lapset olivat kannustamassa, Noronen iloitsi.

 

HPK-kiekkonaisten päävalmentaja Katja Pasanen muistuttaa, että Norosen piste-ennätyksen takana löytyy kova työmäärä.

– Riikka on meille tärkeä pelaaja tietenkin ja hän on kaikki pisteensä ansainnut. Hän on tehnyt paljon töitä näiden asioiden eteen. Hän on tärkeä hahmo ja iso esikuva nuoressa joukkueessamme. Hienoa, että ennätys tuli pienten katsojien edessä, Pasanen luonnehti.

Kahdeksan tehtyä maalia miellytti myös päävalmentajaa.

– Paljon meillä on ollut maalintekotilanteita, mutta emme ole saaneet tulosta aikaan. Täytyy luottaa että arjen tekeminen on sitä tasoa, että palkinnot tulevat sieltä.

HPK-kiekkonaisten pelit jatkuvat lauantaina Metritiski-areenassa, kun se saa vieraita Kuortaneelta. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic