Kiekko Urheilu

HPK-kiekkonaiset päätti runkosarjan voittoputkeen – Puolivälierissä vastassa Kärpät

Sunnuntaina jyrän alle jäi Lukko, puolivälierävastus Kärpät liiskasi Ilveksen.
Ida Karjalainen on tuulettanut maaleja taajaan viime aikoina. Kuva: Riku Hasari

HPK-kiekkonaiset pääsee Naisten Liigan puolivälieriin kuntopuntarin kärkipäästä. HPK voitti viimeiset kuusi otteluaan liigan alemmassa jatkosarjassa. Runkosarjan päätösviikonlopun tuloksena oli kaksi murskaavaa vierasvoittoa Turussa ja Raumalla.

HPK esiintyi sunnuntaina Lukkoa vastaan samanlaisella liikkeellä kuin lauantaina TPS:n vieraana. Yhtä nopeasti maalilukemat eivät härskiintyneet, mutta Kerho kuittasi Äijänsuolta selvän 7–1 (1–0, 3–1, 3–0) -voiton. Ottelu sinetöi Lukon joutumisen liigakarsintaan.

Hämeenlinnalaiset tekivät hyökkäysalueella lähes mitä halusivat, kun Lukko antoi helppoja kiekkoja ja maalipaikkoja. Ida Karjalainen (2+2) ja Emma Katajamäki käyttivät tilaisuutensa tekemällä kaksi maalia. Julia Liikala pelasi toisen peräkkäisen viiden pisteen pelinsä syöttäen tällä kertaa neljä maalia. Lisäksi maalinteossa onnistuivat Iida Haakana (1+1) ja Jutta Stoltenberg.

Salla Sivulalle tuli HPK:n maalissa ottelun lopulla enemmän töitä, mutta hän kirjasi vakuuttavat torjuntalukemat 27/28. Paremmuudesta ei silti ollut missään kohtaa epäselvyyttä.

– Raumalaisilla oli saumansa, mutta kyllä he olivat meidän liikettämme perässä monta potkua, HPK-päävalmentaja Markku Pirttiniemi totesi.

 

HPK:n puolivälierävastustaja on melko odotetusti viime kauden Suomen mestari Oulun Kärpät. Melko odottamaton oli puolestaan tulos, jolla tämä varmistui. Kärpät murskasi suoraan välieriin etenevän Tampereen Ilveksen Tesomalla peräti 9–0.

Puolivälierät alkavat kolmen viikon kuluttua. Sitä ennen vietetään maaottelutaukoa, joka tarkoittaa Hämeenlinnassa ankaraa harjoittelua.

– Harmi, että tällainen tauko tulee nyt. Pelimme on aika hyvin kuosissa. Seuraavat kaksi viikkoa mennään aika kovaa, ja harjoitusvastetta haetaan C- ja B-pojista. Saamme sitä kautta ennen kaikkea täydennystä harjoitusrinkiin ja kamppailukovuutta, Pirttiniemi pohti.

Pirttiniemellä on tauolle toinenkin toive: sairasosastolta täytyy saada pelaajia takaisin. HPK pelasi viimeiset runkosarjaottelunsa vain 12 kenttäpelaajalla. Sivussa on muun muassa nuorten MM-pronssimitalistipakki Heli Allinen.

– Siihenkin nähden olemme pelanneet hyvin, miten ohut kokoonpano on ollut. Tähänkin peliin tuli lisää loukkaantumisia, ja niitä on tullut pitkin kautta. Uskon kuitenkin, että olemme hyvässä lyönnissä muutaman viikon päästä. HäSa