Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK-kiekkonaiset palasi voittajaksi – Revanssi Kuortaneesta ennakoi etua pudotuspeleihin

HPK:n ja Kuortaneen välinen puolivälieräsarja häämöttää.
Kuortaneen Lisette Täks suojasi kiekkoa HPK:n Julia Liikalalta. Kuva: Tomi Vesaharju
Kuortaneen Lisette Täks suojasi kiekkoa HPK:n Julia Liikalalta. Kuva: Tomi Vesaharju

Kolme peräkkäistä tappiota jääkiekon Naisten Liigassa kärsinyt HPK-kiekkonaiset selätti heikon putkensa lauantaina. Joukkue voitti Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen täsmälleen samoin luvuin kuin Kuortane kotiottelunsa viikko sitten: 3–1.

Maalinteko jatkui tutulla tahdilla: parannettavaa jäi, mutta maalivahti Salla Sivulan päästäessä vain yhden maalin, se riitti.

HPK:n maalipaikat tuottivat tulosta toisessa erässä ajassa 26.53. Ida Karjalainen kiepautti tyylikkäästi kiekon ohi Kuortaneen maalivahti Aino Laitisen, kun kiekko pomppi hänelle maalin eteen.

– Olen entinen jalkapalloilija, niin jalalla haltuun ja mailalla sisään, Karjalainen hymyili.

Erän lopussa Riikka Noronen antoi maalin takaa kierrettyään nappisyötön Kiti Seikkulalle, joka lisäsi johtoa takatolpalta.

 

Kolmannessa erässä Kuortane sai otetta pelistä. Sen ainoa maali aiheutui HPK:n hyökkäyspään virheestä, jonka seurauksena Jenna Kaila pääsi läpiajoon. HPK kesti lopun paineen ja avausmaalin syöttänyt Julia Liikala kaunisteli numerot tykittämällä tyhjään maaliin.

Karjalainen on ollut 17 maalillaan HPK-kiekkonaisten kauden paras maalintekijä. Lauantaina hänellä oli tilaisuudet kasvattaa saldoa lisääkin. Vastaavasti Karjalainen toki voitti kaksinkamppailuja ja blokkasi laukauksia joukkueen puolesta.

– Maalipaikkoja ei kyllä puuttunut, mutta käytimme ne paremmin hyväksi kuin Kuortane. Meillä on ollut hyvä viikko treeneissä ja pelasimme koko pelin hyvin joukkueena. Tuossa on tulos, Karjalainen pohti.

– Ei se peli ehkä erilaista ollut kuin viime viikolla, mutta valmistauduimme hyvin ja otimme virheistä oppia.

 

Yksi HPK:n teemoista tällä viikolla on ollut erikoistilannepeli. Ylivoima oli viime viikonloppuna suorastaan murheellista, kun Kuortane ja KalPa tekivät yhteensä kolme alivoimamaalia. Lauantaina edistystä tapahtui ainakin siinä mielessä, että HPK:n oma ylivoima ei tuottanut takaiskuja.

– Kyllä meillä on siinä (ylivoimassa) vielä työtä. Se on ollut painopisteemme jo usean viikon ajan, mutta se ei vain näy, HPK:n päävalmentaja Katja Pasanen tunnusti.

Muuten Pasanen oli tyytyväinen korjausliikkeisiin.

– Pelasimme sillä hyvällä tasolla, jolla pelasimme Kiekko-Espoota vastaan (kaksi voittoa vuoden alussa). Se oli meidän tavoitteemmekin. Lähdimme peliin hyvällä jalalla ja pelasimme joukkueena.

Viime viikolla Pia Dukaric sai koeluonteisesti pelata molemmat ottelut. Pasanen ei kertonut onko tänä viikonloppuna Sivulan vuoro.

 

HPK:lla on ylempää jatkosarjaa pelaamatta enää kaksi ottelua. Teoriassa kakkossijakin on yhä mahdollinen, jos Kerho voittaa sunnuntaina KalPan.

HPK on kuitenkin pelannut jatkosarjassa eniten otteluita. Omissa käsissä on pelkästään nykyinen nelossija, jolla joukkue saisi kotiedun puolivälieriin juuri Kuortanetta vastaan. Pudotuspeleihin on tosin vielä aikaa, sillä ne alkavat kolmen viikon tauon jälkeen helmikuun lopussa.

– Kuortaneen kanssa on ollut tiukkoja pelejä. Meille oli henkisestikin tärkeää pistää tänään kampoihin ja pelata omaa peliä, Pasanen totesi.

HPK:n sairaslistalla oli lauantaina puolustaja Jutta Stoltenberg. Kuortaneen vahvuudesta puolestaan putosi toisessa erässä polven suojaamattomalle puolelle laukauksen saanut ykkösketjun hyökkääjä Emilia Vesa. HäSa

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic