Kiekko Urheilu

HPK-kiekkonaiset piikkipaikalta alajatkosarjaan – TPS-voitto antoi myrskyvaroituksen

Voitto playoff-haastajasta lähetti rohkaisevan signaalin.
HPK-kiekkonaisilla oli viimein aihetta juhlaan alkusarjan päätöskierroksella. Heta Seikkula (16) laukoi kaksi maalia.

HPK-kiekkonaiset jatkavat vaikean alkukauden jälkeen jääkiekon Naisten liigaa tyydyttävistä asemista. Tavoitteena ollut paikka ylempään jatkosarjaan karkasi jo muutama kierros ennen alkusarjan päätöstä, mutta HPK piti lopulta kuutossijansa, mikä tarkoittaa kärkipaikkaa joulukuussa alkavaan alempaan jatkosarjaan.

Alemman jatkosarjan viidestä joukkueesta vain voittaja selviytyy kevättalvella käynnistyviin pudotuspeleihin, kun kaksi viimeistä joutuu liigakarsintaan. Kun alkusarjan pisteet pysyvät matkassa, hämeenlinnalaisittain pudotuspeliputken jatkuminen näyttää vähintään mahdolliselta.

Liigan alapuolikkaan tasoerot ovat melko suuret. Hännillä oleva KJT Haukat on hävinnyt kauden kaikki 18 otteluaan. Viimeisestä playoff-paikasta kilpailevat HPK, Sport ja TPS. Kerholla on vaasalaisiin viiden ja turkulaisiin kuuden pisteen johto.

– Uskomme koko joukkueen voimin, että olemme tämän jatkosarjan kärkijoukkue ja pääsemme jatkamaan pelejä keväällä. Voi olla hyväkin asia, että pääsemme pelaamaan nyt paljon kiekollisena, niin pystymme myöhemmin antamaan enemmän painetta koville joukkueille, HPK-kiekkonaisten päävalmentaja Markku Pirttiniemi pohti alkusarjan päätteeksi.

– Hyvä heiluu meille, jos pelaamme omalla tasollamme. Meille tuli jostain syystä alkusarjassa notkahdus hyvän alun jälkeen, kun muutimme pelitapaa. Ehkä jalka ei silloin vielä riittänyt tähän pelitapaan, mutta nyt pystymme jo ihan hyvin puolustamaan ja hyökkäämään.

 

Mikäli sunnuntaiset voimasuhteet eivät yllättäen heilahda, ei TPS:stä pitäisi olla haastamaan HPK:ta lohkovoitosta. Kerho käytännössä murskasi Palloseuran Kupittaan-vierailullaan, vaikka voittolukemat olivat vain 0–4 (0–0, 0–1, 0–3).

HPK hallitsi suvereenisti pelitapahtumia ja pystyi myllyttämään pitkiä aikoja turkulaisten päädyssä. TPS:llä oli hetkensä vain ensimmäisen ja kolmannen erän aluissa. Isabella Portnoj venyi TPS-maalilla 63 torjuntaan. Salla Sivulalle tuli HPK:n veräjänvartijana melko vaivattomasti kauden toinen nollapeli 10 torjunnalla, joista kahdeksan avauserässä.

– Kun eilen eivät syötöt osuneet kohdalleen, nyt ne osuivat. Meillä oli mallikkaita lähtöjä omasta päästä. Jaksoimme uskoa omaan pelitapaamme koko pelin, että jossain vaiheessa kiekot alkavat mennä maaliin. Ei naapuri saanut sellaisia paikkoja, joista olisi maalin voinut tehdä, Pirttiniemi hengähti.

Kahdessa ensimmäisessä erässä HPK laukoi maalia kohti 44 kertaa, mutta verkkoa heilutti vain Emma Katajamäki, joka tinttasi helpottavan avausmaalin ylivoimalla irtokiekosta ajassa 32.36.

Kolmannessa erässä TPS katkesi. Heta Seikkulan laukaukset pakin paikalta yllättivät Portnoj’n kahdesti, ja välissä Julia Liikala kimmotti irtokiekon avopaikasta hieman onnekkaasti maaliin. Seikkulan (2+0) lisäksi Katajamäki (1+1) ja Essi Määttä (0+2) ylsivät kahteen tehopisteeseen.

 

Lauantaina HPK taipui Sportille 1–2, vaikka voitti siinäkin ottelussa laukaukset selvästi. Alkusarjan päätösviikonloppu jätti joukkueelle siis selvän viestin: pudotuspelipaikka on omissa käsissä, mutta maalinteon laadussa on parannettavaa.

– Nyt saimme kolmannessa erässä maalinteon tukitoimet kuntoon, eli liikkuvaa maskia maalin eteen ja matalilla vedoilla pomppukiekkoja. Ensimmäisessä erässä katosimme maalilta ja ammuimme turhaan ylös. Ei näillä kudeilla B-pisteen kaarelta kovin usein maalivahtia yllätetä. Sportiakin vastaan meidän pitää nyt ajaa maalille ja hakata pomput sisään, Pirttiniemi linjasi.

HPK:n ja TPS:n alajatkosarja alkaa uudella kohtaamisella Metritiski-areenassa ensi lauantaina. Kolminkertainen eli 12 ottelukierrosta käsittävä sarja päättyy 3. helmikuuta. HäSa

Päivän lehti

7.8.2020