Kiekko Urheilu

HPK-kiekkonaiset rennossa playoff-kunnossa – TPS:n verkkoon 10 maalia!

HPK-kiekkonaisten paineeton tilanne jääkiekon Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa johti kauden ylivoimaisimpaan voittoon lauantaina. HPK myrskysi Kupittaan hallissa yhden sijan alempana sarjataulukossa olevan TPS:n kumoon peräti maalein 10–1 (4–1, 2–0, 4–0).

HPK:n kakkosketju oli TPS:lle vastustamaton. Julia Liikala teki tehot 4+1, Ida Karjalainen 2+4 ja Essi Määttä 1+1. Muista pelaajista Iida Haakana kokosi pisteet 2+1 ja Esteri Kalliomäki 1+2. Ykkössentterinä pelannut Kiti Seikkula syötti neljä maalia.

Riikka Oinonen pelasi HPK:n maalissa hyvän ottelun 25 torjunnallaan.

TPS:n ainoan osuman teki HPK:sta tuttu joukkueen kapteeni Maija Otamo. Oona Mäelle tuli 44 torjuntaa.

Molemmilla joukkueilla oli vain 12 kenttäpelaajaa, jolloin ottelu kääntyi vääjäämättä sen joukkueen eduksi, jolla oli enemmän virtaa.

– Kokoonpano oli ohut, mutta hyvin tytöt korjasivat pelin. Liikkeemme oli niin hyvää, että kaveri oli koko ajan pari potkua jäljessä. Energiatasomme oli hyvä ja peli oli todella iloista, HPK-luotsi Markku Pirttiniemi kiteytti.

– Ainakin nyt kakkosketju toimi hyvin. Kiekko ja tytöt liikkuivat. Nyt oli sitten Jullen (Liikala) vuoro painaa maaleja. Toivotaan, että tämä lento kestää.

HPK pelaa sunnuntaina runkosarjan päätöskierroksella Lukkoa vastaan. Lukko pelaa ottelussa vielä ensi kauden liigapaikasta.

Puolivälierät alkavat kolmen viikon kuluttua. HPK aloittaa vieraissa sunnuntain tuloksista riippuen joko Kärppiä tai KalPaa vastaan. HäSa