Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK-kiekkonaiset tyhjensi Sportia vielä yhdellä pelaajalla ennen pudotuspelejä – Pitkän harjoitusjakson tulokset nähdään Kärppiä vastaan

HPK sai vielä yhden uuden pelaajan siirtotakarajalla.
Neea Lehtimäki hioi muun HPK:n joukkueen kanssa pudotuspelikuntoa maanantaina. Kuvaaja: Riku Hasari

Naisten Liigassa on ollut ennen lauantaina alkavia pudotuspelejä suhteellisen erikoinen tilanne, jossa varsinkin HPK-kiekkonaiset kokosi rivinsä ikään kuin uuteen kauteen lähdettäessä.

Peleistä oli runkosarjan päättymisen jälkeen kolmen viikon tauko, josta ensimmäinen viikko oli maaotteluita varten. Siirtoikkuna umpeutui kuitenkin miesten tapaan vasta 15. helmikuuta, siis lähes kaksi viikkoa viimeisten sarjapelien jälkeen.

HPK on kärsinyt myös kauden loppuvaiheissa loukkaantumisista, joten joukkuetta oli hieman pakkokin koota pala palalta uudestaan. Ratkaisun tarjosi kahden joukkueen, TPS:n ja Vaasan Sportin, kauden päättyminen runkosarjaan.

HPK värväsi Sportista kolme uutta pelaajaa, ensin ykkösketjun hyökkääjät Pauliina Suoniemen ja Jade Mäkivaaran, sitten takarajan kynnyksellä puolustaja Neea Lehtimäen. Lehtimäki liittyi joukkueeseen maanantaina. Jo joulutauolla HPK kaappasi Ida Karjalaisen Ilveksestä.

Kun pudotuspelit alkavat, HPK:lla ei aivan ole täyttä kokoonpanoa, mutta 17 kenttäpelaajan ja kolmen maalivahdin rinki on suurempi kuin se 13 pelaajan lista, joka joukkueella oli käytettävissään runkosarjan päätösviikonloppuna.

Elina Heikkinen, Sanni Lilli ja Kiia Simola ovat loukkaantumisten takia sivussa loppukauden.

 

Liigan otteluohjelman ja siirtoikkunan erikoinen suhde yhdistettynä amatöörisarjan itsessään tarjoamaan helppouteen vaihtaa seuraa johti Lehtimäen kohdalla mielenkiintoiseen tilanteeseen. Maaliskuussa 18 vuotta täyttävä pakki pukee päälleen jo kolmannen eri seuran paidan samalla kaudella.

Lehtimäki pelasi koko 30 ottelun runkosarjan Sportissa, kävi välissä pelaamassa Mestistä Kokkolan Hermeksessä ja ehti Hämeenlinnaan aloittamaan playoffit.

– Sain torstaina puhelun, että olisiko mahdollista siirtyä, ja kyselin sitten Sportin toimistolta sitä. Perjantaiaamuna sain luvan, Lehtimäki kertoo siirrostaan.

– Oli hieno mahdollisuus jatkaa kautta ja päästä tänne pelaamaan playoffeja. Kyllä meillä Sportissakin pudotuspelit olivat tavoitteena, mutta hyvä, että saimme ainakin varmistettua liigapaikan ilman karsintoja.

Lehtimäki kuului kahtena edelliskautena Kuortaneella pelatessaan nuorten maajoukkueeseen, jossa hän pääsi pelaamaan tyttöjen MM-kisoja 2017.

– Pyrin ainakin tuomaan vahvaa puolustuspään pelaamista ja vähentämään maalivahdin urakkaa menemällä mahdollisimman monen vedon eteen, Panelian Raikkaan kasvatti lupaa.

 

HPK:n päävalmentaja Markku Pirttiniemi on joutunut pohtimaan, miten saisi joukkueensa uuteen iskuun pudotuspeleihin vaivojen, tauon ja kokoonpanomuutosten jälkeen. Pelilliset pohjat runkosarjan lopulta ovat melko hyvät, sillä Kerho oli kuun vaihteessa pitelemätön. Tämä vire pitäisi vain saada muutettua hyväksi jääkiekoksi myös yläjatkosarjan kolmosta Kärppiä vastaan.

HPK-kiekkonaiset sai apua harjoituksiin uusien pelaajien lisäksi poikajunioreista, ja Pirttiniemen mukaan kauden kolmas täysin harjoittelulle omistettu muutaman viikon jakso on “menty kovaa”.

– Olemme saaneet täytettyä tyhjiä paikkoja harjoituksissa pojilla. Treenivaste on ollut tosi hyvä. Pojat ovat hieman vahvempia luistelussa, joten tytöt ovat joutuneet vetämään ylärajoilla. Se on kuitenkin hyvä merkki, Pirttiniemi sanoo.

– Sinänsä harmillinen tämä tauko, kun pelimme oli hyvin kuosissa. Olemme kyllä tehneet kovasti hommia viisikkoharjoittelussa. Saa nähdä, onko se tuottanut tulosta.

Playoffien aluksi haasteena on kivikovan vastustajan lisäksi otteluohjelma. HPK vierailee lauantaina Oulussa ja sunnuntaina joukkueet kohtaavat uudelleen Hämeenlinnassa. Keskiviikkona pelataan taas Oulussa.

– Uskon, että meillä on mahdollisuudet yllätykseen. Tiedämme, että Kärpät tulee kovaa, mutta annamme hyvän vastuksen. Ensimmäinen peli on toki tärkeä, ja siihen pitää laittaa kaikki, mitä nuorista naisista irtoaa, Pirttiniemi teroittaa. HäSa