Kiekko Urheilu

HPK-kiekkonaisille "iso työvoitto" Helsingistä – Kerho kiipesi IFK:n ohi kuuden parhaan joukkoon

Väkevä sarjanousija HIFK hyytyi ahkeraa HPK:ta vastaan.
Salla Sivula oli HIFK:ta vastaan vakuuttava torjuen 46:sta laukauksesta 45. Kuva: Riku Hasari
Salla Sivula oli HIFK:ta vastaan vakuuttava torjuen 46:sta laukauksesta 45. Kuva: Riku Hasari

HPK-kiekkonaiset otti sunnuntaina yhden Naisten Liigan syyskauden tärkeimmistä voitoista, kun se haki Helsingin Malmilta kolme vieraspistettä HIFK:ta vastaan maalein 1–3 (0–0, 1–2, 0–1).

IFK on noussut ensimmäisellä liigakaudellaan heti varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi ja piti HPK:ta ahtaalla täydet 60 minuuttia. Ilman maajoukkuelegenda Karoliina Rantamäkeä pelannut helsinkiläisjoukkue oli kaksi erää niskan päällä, mutta tällä kertaa paikkansa hyödynsi paremmin HPK.

Tehottomuus on aiheuttanut HPK-kiekkonaisille tällä kaudella monta niukkaa tappiota, mutta tällä kertaa päävalmentaja Katja Pasanen oli huojentunut.

– Onneksi se ratkaisee (että on tehokkaampi kuin vastustaja). Tyylipisteitä ei anneta, vaan välillä ne pisteet tulevat tällaisten työvoittojen kautta. Toivotaan, että nämä alkavat pikkuhiljaa ruokkia onnistumisia muutenkin. Meillä oli taas paljon paikkoja, Pasanen totesi.

– Iso voitto, ja työ tuotti palkinnon. Joukkue on ansainnut nämä pisteet. Tiesimme, että vastaan tulee kova ja hyvin luisteleva joukkue, ja siihen pitää vain pystyä vastaamaan. HIFK on erilainen joukkue kuin moni muu tässä sarjassa.

HPK nousi voitolla juuri IFK:n ohi liigan kuudenneksi ja kiinni viimeiseen yläjatkosarjan paikkaan. Alkusarjaa on kuitenkin jäljellä vielä kahdeksan kierrosta ja keskikastissa on kaikki auki.

 

Avausmaali nähtiin toisessa erässä neljän minuutin kohdalla, kun Jutta Stoltenberg vapautti loistavalla syötöllä Ida Karjalaisen läpiajoon, ja HPK-hyökkääjä kuittasi.

HPK pelasi kuitenkin toisen erän alkupuolikkaan lähes kokonaan alivoimalla. Ajassa 29.04 vihdoin helähti, kun Stoltenbergin taklaus selästä oli päästänyt HIFK:n kahden naisen ylivoimalle. Yhdysvaltalaispuolustaja Caroline Shaunessyn laukaus maskin takaa upposi Kerho-maaliin.

Kuitenkin jo seuraavalla minuutilla HPK sai paineen alivoimalla IFK-päätyyn ja Jasmine Ylitalo vei vieraat jälleen johtoon. Tasaisen päätöserän taistelun päätteeksi kotijoukkue ei saanut edes maalivahtia pois, vaan Noora Jaakkola laukoi vielä Kiia Lahtisen taakse loppunumerot 11 sekuntia ennen loppua.

– Alivoimat olivat isoja minuutteja meille. Oli tärkeää, että hoidimme ne kotiin. Tänään jokainen antoi joukkueelle sen, mitä pystyi, Pasanen arveli.

Salla Sivula joutui HPK:n maalivahtina panemaan parastaan ja torjui peräti 45 kertaa, kun Lahtiselle tuli puolet vähemmän, 23.

– Sallalla on koko ajan varmaa hyvää tekemistä niin harjoituksissa kuin peleissä. Pelissä en huomannut, että torjunnat olisivat menneet näin isosti meille. Salla teki paljon isoja seivejä, joita joukkue tarvitsi, Pasanen kiitteli.

HPK:n kokoonpanotilanne ei vieläkään näytä valoisammalta. Helsingissä Kerholla oli kolmen täyden ketjun lisäksi vain yksi puolustaja ja hyökkääjä. Joukkue selvisi sentään säikähdyksellä, kun hyökkääjä Niina Koukkula jäi jäälle keräilemään kontaktin jälkeen kolmannessa erässä, mutta palasi vielä peliin.

HPK jatkaa ensi viikonloppuna liigaa vieraissa sarjakärki Kiekko-Espoota ja kotona jumbo Sportia vastaan. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic