Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK-kiekkonaisille kova päänahka – 15-vuotiaalle Saara Kolehmaiselle liigauran avausmaali

Saara Kolehmaiselle liigauran avausmaali Kiekkonaisten nitistäessä KalPan 4–1 -voitolla.
Saara Kolehmainen tuuletti liigauransa avausmaalia sunnuntaina Metritiski-areenassa. Kuva: Tomi Vesaharju
Saara Kolehmainen tuuletti liigauransa avausmaalia sunnuntaina Metritiski-areenassa. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK-kiekkonaiset otti viikonlopun toisen voittonsa sarjakakkosena ennen ottelua olleen KalPan kustannuksella. Täyden pistepotin ottaneen kotijoukkueen voittolukemat kirjattiin Metritiski-areenassa luvuin 4–1 (2–0, 1–0, 1–1).

Kiekkonaiset lähtivät jo alkutelineistä vakuuttavasti, kun Saara Kolehmainen iski ajassa 6.43 koko ottelun avausmaalin. Maali oli myös 15-vuotiaan Kolehmaisen liigauran ensimmäinen.

– Avausmaalin tekeminen tuntui todella hyvältä. Olen odottanut sitä pitkään ja paikkoja sen tekemiseen on ollut paljon, mutta nyt se vihdoin tuli sieltä, Kolehmainen iloitsi.

Kolehmaista lämmitti myös joukkueensa vahva esitys KalPaa vastaan.

– Tämä oli todella hyvä voitto ja kaikki olivat iloisia kuuden pisteen viikonlopusta.

 

Kiekkonaiset jatkoivat maalitalkoitaan toisessa erässä, kun Heli Allisen tarkka laukaus painui verkkoon ylivoimalla ensimmäisen erän lopulla. Toisessa erässä Naisten Liigan kaikkien aikojen pistetaulukon ykkösnainen Riikka Noronen vei HPK:n jo kolmen maalin karkumatkalle.

Peliään yksinyrittämisellä pakottanut KalPa sai lohtua kolmannessa erässä Vilma Hokkasen ylivoimaosumalla, mutta kahden maalin iltaa viettänyt konkarihyökkääjä Noronen kiskaisi loppuluvut vastaansanomattomasti kuopiolaisten rysään.

Väkevästi maalinsa tilkinneelle HPK-kiekkonaisten Salla Sivulalle kirjattiin kaikkiaan 33 torjuntaa, kun taas virkasisko Iina Kuusela venyi kiekon tielle 35 kertaa.

– Voitto perustui yhteiseen tekemiseen ja samoihin asioihin, joita tässä on haettu. Palaset alkavat loksahtaa kohdalleen ja rakenteet alkavat näkyä. Tytöt voivat olla ylpeitä itsestään ja toisistaan joukkueena, päävalmentaja Katja Pasanen luonnehti.

– Eilinen peli antoi hyvän pohjan tähän peliin ja viikonloppu oli kaikin tavoin hyvä.

 

Kolmannen peräkkäisen voittonsa napannut kotijoukkue sai myös jobinpostia, kun Ida Karjalainen joutui sairaalaan tutkimuksiin loukatessaan itseään blokatessaan laukausta.

Vamman vakavuus selviää myöhemmin.

– Hän lähti tarkastukseen. Ida pelasi joukkueen eteen ja kolmas erä pelattiin sitten hänelle, Pasanen luonnehti.

HPK-kiekkonaisille tulee nyt maaottelutauon myötä pidempi huili peleistä. Seuraava ottelu pelataan 16. marraskuuta Vaasassa Naisten liigan hännänhuippua Sportia vastaan.

– Työ jatkuu ja huomenna jo vedetään luistimet jalkaan harjoituksissa. Kausi on vasta alkuvaiheessa ja arjen työ jatkuu, Pasanen sanoi.

HPK-kiekkonaiset majailevat Naisten Liigassa viidentenä, KalPa puolestaan putosi pykälän alemmaksi ja on nyt kolmantena. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic