Urheilu Hämeenlinna

HPK-kiekkonaisille mehukas voitto Ilveksestä – "Isot pisteet meille"

HPK-kiekkonaiset kohensi asemiaan Naisten SM-liigassa voittamalla Ilveksen kotikentällään.
HPK-kiekkonaisten Kiti Seikkula iloitsi arvokkaasta pistepotista. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK-kiekkonaisten Kiti Seikkula iloitsi arvokkaasta pistepotista. Kuva: Tomi Vesaharju

Naisten Liigan sarjataulukossa peräkkäin sijoittuvat HPK-kiekkonaiset ja Ilves kohtasivat niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa Metritiski-areenassa.

5–2 -voitolla tukevasti viidentenä oleva HPK-kiekkonaiset kasvatti eroa viimeisellä ylempään jatkosarjaan vievällä kuudennella sijalla majailevaan Ilvekseen jo seitsemään pisteeseen, kun runkosarjaa on jäljellä vielä neljä kierrosta. Voitto oli HPK-kiekkonaisille viides perättäinen.

HPK:n maaleista vastasivat sunnuntaina kaksi maalia tempaissut Riikka Noronen (2+1), Ida Karjalainen (1+2), Julia Liikala ja Noora Jaakkola.

– Tämä oli tiukka kamppailu. Kolmannessa erässä nostimme omaa tasoamme, HPK-kiekkonaisten päävalmentaja Katja Pasanen luonnehti.

 

Ilveksen tasoitettua toisen erän lopulla Kreetta Kulhuan maalilla, ratkaisu jäi kolmanteen erään. Sen aikana HPK osui peräti neljästi, Ilveksen saatua aikaan vain yhden maalin.

Ensin Karjalainen ampui loistolaukauksen ohi Ilves-vahti Anni Keisalan.

Ajassa 52.23 Hilma Kauhanen kaivoi Ilveksen kannalta verta nenästään ja sai ulosajon poikittaisesta mailasta kohdeltuaan kaltoin Naisten Liigan kaikkien aikojen piste-ennätystä nimissään pitävää Riikka Norosta.

– Olin samalla puolella, joten näkyvyys ei ollut paras mahdollinen. Mutta se mitä näin, se vaikutti aika vaaralliselta tilanteelta, Pasanen tuumi.

Kotijoukkueen vahva ylivoimapeli vei HPK-kiekkonaiset omille teilleen, sillä Liikala ja Jaakkola naulasivat molemmat viiden minuutin ylivoiman aikana.

Kolmannen erän lopussa Noronen iski vielä illan toisen maalinsa. Toisen maalinsa viimeisteli myös Ilveksen Kulhua, mutta se oli liian vähän ja liian myöhään.

– Olimme vahvoja ylivoimalla ja muutenkin henkisesti vahvempia ja valmiimpia pelaamaan kolmannen erän, Pasanen lausui.

 

Ottelussa yhden syöttöpisteen saalistanut HPK-kiekkonaisten Kiti Seikkula piti voittoa arvokkaana.

– Isot pisteet meille, mutta paransimme otteitamme kolmanteen erään hyvin, Seikkula totesi.

Seikkula pelasi ensimmäisen kotiottelunsa useampaan kuukauteen. Seikkula loukkasi harjoitusotteluissa kätensä, joka vaati leikkaushoitoa.

– Harjoitusottelussa meni nivelsiteet ja siinä on vielä teippausta. Se kipeytyy rasituksesta, mutta ihan kunnossa se on, Seikkula kertoi.

Kahdessa paluunsa jälkeisessä ottelussa Seikkula on korjannut itselleen uudella pelipaikalla tehot 2+2.

– Ensimmäisissä peleissä jännitin hieman. Laitahyökkääjänä pelaaminen on ollut vähän hankalaa, kun en ole aiemmin siinä pelannut, mutta joukkuekaverit ovat auttaneet hienosti ja on sujunut ihan hyvin.

Tulevaisuuden tavoitteet ovat Seikkulalla korkealla.

– Haluaisin naisten maajoukkueessa pelata. Sitä kohti treenataan ja pelataan ja yritetään tehdä asiat mahdollisimman hyvin, Seikkula sanoi.

 

HPK-kiekkonaiset kohtaa runkosarjan viimeisissä otteluissaan kaksi kertaa Lukon, TPS:n ja HIFK:n – jotka kaikki löytyvät sarjataulukosta kiekkonaisia alempana. Kaikki mahdollisuudet voittoputken venyttämiseen ovat siis olemassa.

– Luottamus omaan joukkueeseen on kova, mutta keskitymme hyvään arkeen, päävalmentaja Katja Pasanen kiteytti. HäSa

Päivän lehti

20.2.2020