Urheilu

HPK-kiekkonaisille täpärä tappio ja rankkariharjoitusta – Apuvalmentaja Saarinen edelleen ohjaksissa

Entinen Ilves Anniina Kaitala rankaisi ex-seuraansa muttei tarpeeksi.
Entinen Ilves-pelaaja ja -valmentaja Mari Saarinen luotsasi HPK-kiekkonaisia vielä Ilvestä vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Entinen Ilves-pelaaja ja -valmentaja Mari Saarinen luotsasi HPK-kiekkonaisia vielä Ilvestä vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK-kiekkonaiset vei keväällä huippupelaajia SM-hopeamitalisti Tampereen Ilvekseltä, mutta Tesoman kotijoukkue vei pidemmän korren Naisten Liigan hämäläisjoukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

Ilves voitti kautta linjan rangaistuslaukauskilpailuksi kehkeytyneen ottelun voittolaukauksilla maalein 5–4 (1–3, 1–0, 2–1, 0–0, 1–0).

Voittomaalin teki kahdeksantena laukojana Kreetta Kulhua, ja Ilves aiheutti HPK-kapteeni Riikka Norosen epäonnistuttua omassa viidennen kierroksen yrityksessään hämeenlinnalaisten ensimmäisen tappion runkosarjassa.

Tätä ennenkin lauottiin rangaistuslaukauksia. Toisessa erässä Noronen ja kolmannessa Anniina Kaitala pääsivät läpiajokampitusten jälkeen yrittämään rankkarimaalia, mutta molemmat epäonnistuivat. Ilveksen Jenna Suokolle puolestaan tarjoutui mahdollisuus päättää peli rangaistuslaukauksella jo jatkoajalla.

HPK ei päässyt otteluun täydellä 18 kenttäpelaajan kokoonpanolla, mutta poissaolo oli edelleen myös valmennuksessa. Päävalmentaja Katja Pasanen oli viime viikonlopun tavoin toisen joukkueensa Porin Pesäkarhujen mukana naisten Superpesiksen finaaleissa Jyväskylässä.

Pasanen on Pesäkarhujen mentaalivalmentaja. Porin kausi päättyi lauantaina tappioon Kirittärille.

Valmennusvastuussa oli näin ollen apuvalmentaja Mari Saarinen, joka itse pelasi koko 17-vuotisen SM-sarjauransa Ilveksessä, jota hän myös valmensi vielä toissa kaudella.

– Taisi pelissä jotain lisäpotkua olla. Ainahan sitä tekee mieli vanhaa seuraa rangaista, mutta ei sitä pelin tiimellyksessä mieti, ketä vastaan pelaa, Saarinen naurahti.

HPK avasi ottelun vahvemmin. Se otti avauserässä 3–1-johdon viime kauden Ilves-pelaajan Kaitalan kahdella ja Julia Liikalan yhdellä maalilla.

Ottelun puolivälissä Ilves pääsi paremmin peliin mukaan Pihla Hämeenniemen otettua pelirangaistuksen laitataklauksella. Mari Tervalan maali jäi kuitenkin viiden minuutin ylivoiman ainoaksi.

Ilves tasoitti kolmannessa erässä kahdesti. Ines Lukkarila vastasi Helmi Teivaalan 3–3-tasoitukseen lähes välittömästi 4–3-johtomaalilla, mutta Helen Puputti tasasi numerot vielä kerran ajassa 50.09.

– Ensimmäinen erä oli meidän hallussamme. Sitten tuli vähän heikko hetki ja viiden minuutin alivoima väärään paikkaan. Ilves osasi kääntää sen momentumin itselleen. Sovitut asiat vähän unohtuivat ja aloimme vähän paniikissa ratkaisemaan yksin. Ilveksellä oli enemmän tiivistä viisikkohenkeä tänään, Saarinen analysoi.

HPK kohtaa sunnuntaina kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Kiekko-Espoon. Liigan kiistaton ennakkosuosikki on ainoana joukkueena voittanut kaikki kolme otteluaan tällä kaudella.

– Ei voi vaatia, että peli mitään maailman kauneinta vielä olisi, kun olemme aika paljon muokanneet pelitapaa. Ensimmäinen erä näytti jo hyvältä, mutta huomenna tulee paria astetta kovempi vastus. Opimme tänään, miten laitetaan työhaalarit päälle. Pääsimme myös harjoittelemaan rankkareita heti kättelyssä, Saarinen totesi. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020