Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK-kiekkonaisille tuplarevanssi – Kerho jatkaa jalkapallolukemin taistelua kolmossijasta

HPK katkaisi KalPan nousun naisten liigakärkeen.
Julia Liikala tarjoili Anniina Kaitalalle paikan KalPa-maalilla. Kuva: Tomi Vesaharju
Julia Liikala tarjoili Anniina Kaitalalle paikan KalPa-maalilla. Kuva: Tomi Vesaharju

Viime viikonloppuna HPK-kiekkonaiset hävisi jääkiekon Naisten Liigassa Kuortaneelle ja KalPalle vieraissa yhteensä maalein 4–7, mutta viikko tästä voimasuhteet kääntyivät Hämeenlinnassa yhteismaalein 5–1. Sunnuntaina HPK nollasi kuopiolaisvieraansa 2–0.

KalPalla oli sunnuntaina iltapäivällä mahdollisuus nousta jo ainakin tunniksi liigan kärkeen. HPK puolestaan piti toiveet runkosarjan sijasta kolme elossa.

Tilanteita riitti jälleen molemmissa päissä, varsinkin KalPa-maalilla, mutta maalinteossa onnistui vain HPK:n Julia Liikala. Kerhon maajoukkuelupaus iski kahdesti toisen erän alussa, ensin tasakentällisin irtokiekosta ajassa 22.28 ja hetkeä myöhemmin kahden naisen ylivoimalla ajassa 24.49.

– Olihan niitä paikkoja, että se kolmaskin olisi pitänyt tehdä. Ensimmäisen sain jotenkin kiepautettua, kun kiekko tuli siihen maalin eteen. Toisessa oli hyvin tilaa ja aikaa, niin sai kunnolla vedettyä alanurkkaan, Liikala kuvaili.

Liikalan mukaan HPK otti viikonlopuksi asenteen, ettei omiin mene yhtään maalia.

– Olimme tosi tiivis joukkue. Pelasimme hyvällä fiiliksellä, tsempattiin toisiamme ja annoimme kaiken jäälle. Siltä se näytti. Blokkasimme kiekkoja ja pidimme omat merkit niin, ettei vastustaja päässyt edes kunnolla maalipaikoille.

 

Salla Sivula sai HPK-maalilla viikonlopun päätteeksi melko ansaitun nollapelin 30 torjunnalla. Hän torjui voiton myös lauantaina. Enemmän joukkuettaan kannatteli KalPan maalivahti Iina Kuusela, joka torjui 40 kertaa.

KalPa näytti jälleen olevan liikaa ehkä liigan parhaan hyökkäysketjun Elisa HolopainenTanja NiskanenMatilda Nilsson varassa. Sen HPK tiedostikin, vaikka päävalmentaja Katja Pasasen mukaan pääpaino olikin omassa pelissä.

– Ilmeisen hyvin pystyimme pelaamaan heitä vastaan. Kaikkihan me tunnemme toisemme täällä, mutta aina pitää keskittyä tekemään omaa asiaa vaihto kerrallaan. Jokainen tietää, mitä me haluamme tehdä, ja miten kaveri pelaa, Pasanen totesi.

– Tämä oli hyvää jatkumoa eilisestä (Kuortane-voitosta). Pystyimme parantamaan peliä kahden ottelun ajan. Pysyimme kiekolla paljon. Hyvää tekemistä koko joukkueelta. Molemmat puolustivat isolla sydämellä ja molemmissa päissä oli hyvä maalivahti.

 

Eniten Sivula joutui oikeastaan venymään HPK:n pelatessa ylivoimalla. Kolmannen erän alussa KalPa sai saman alivoiman aikana läpiajon ja 2–1-tilanteen, jotka Sivula selvitti. Myös lopun 6–5-tilanteessa hän venyi paraatipelastukseen.

KalPan alivoimavaarallisuus oli tiedossa, sillä viikko sitten joukkue teki HPK:ta vastaan kaksi alivoimamaalia ja lauantaina Kiekko-Espoo-voitossaankin yhden. Ylivoiman tasapaino on puolestaan ollut HPK:n iso ongelma, mutta ainakin sunnuntaina verkko heilui sen kannalta vain oikeassa päässä.

– Pikku hiljaa hioutuvat asiat kohdalleen. Sama hioutuminen jatkuu yhä harjoitusten kautta, Pasanen sanoi.

 

Ottelu oli HPK:n viimeinen kotiljäällä ylemmässä jatkosarjassa. Sillä on runkosarjaa pelaamatta enää ensi lauantain vierasottelu Oulun Kärppiä vastaan.

Jos Kerho mielii runkosarjassa vielä kolmen joukkoon, Kärpät olisi kaaduttava. Joka tapauksessa HPK varmisti KalPa-voitolla vähintään neljännen sijan ja puolivälierien kotiedun.

– Samalla tavalla jatketaan. Pystymme voittamaan nämä pelit, jos omiin menee vain yksi. Kaksi maalia me pystymme ainakin tekemään, Liikala uskoi.

– Onhan sitä mietitty, että ketä vastaan ehkä pelataan (pudotuspeleissä), mutta jokainen joukkue on voitettavissa omalla hyvällä pelillä.

Kiekko-Espoo piti paikkansa liigan kärjessä voitettuaan Ilveksen 6–1. Voitto oli sille vasta ensimmäinen varsinaisella peliajalla jatkosarjassa.

Kärpät vierailee juuri HPK-ottelun aattona Kuopiossa KalPan vastuksena. Ottelun voittaja pysyy varmasti HPK:n edellä sarjassa.

Pudotuspelit alkavat 22. helmikuuta. HäSa

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic