Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK-kiekkonaisille vahva revanssi maajoukkuetytöistä – "Vastustaja oli joukkue, jolta halusimme ottaa pisteet"

HPK käänsi avauserän tappioaseman totuttua selvemmäksi voitoksi Kuortaneesta.
HPK:n Ida Karjalainen ja Riikka Noronen onnistuivat maalinteossa jälleen Kuortanetta vastaan Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n Ida Karjalainen ja Riikka Noronen onnistuivat maalinteossa jälleen Kuortanetta vastaan Kuva: Tomi Vesaharju

Niin sanottuja päävastustajiaan vastaan HPK-kiekkonaiset ei ole tämän syksyn Naisten Liigan alkusarjassa vielä herkutellut. Lauantaina nousujohteinen peli kantoi kuitenkin kotijäällä 5–2 (0–2, 3–0, 2–0) -voittoon Kuortaneen valmennuskeskusjoukkueesta.

Voitto oli HPK:lle tärkeä etenkin HIFK:n yllätettyä Ilveksen voittolaukauksilla. Kerho nousi tamperelaisten ohi liigan viidenneksi, ja ero alempaan jatkosarjaan jäämässä olevaan IFK:hon kasvoi viiteen pisteeseen.

Päävalmentaja Katja Pasasen mielestä selvähköä voittoa tärkeämpää on arjessa tapahtunut kehitys..

– Teimme kovaa töitä, mutta onhan se peli parantunutkin. Kun saamme osan porukasta takaisin harjoituksiin, saamme ehjiä harjoitusviikkoja. Se arki ja pienet asiat ratkaisevat. Pääsimme toteuttamaan niitä asioita nyt pelissä, ja peli parani koko ajan. Hieno nousu pelaajilta ensimmäisen erän jälkeen, Pasanen totesi.

Kuortane on näillä näkymin joukkue, jonka kanssa HPK pelaa runkosarjan neljännestä sijasta tai vähintään paikasta ylempään jatkosarjaan. Aiemman kohtaamisen HPK hävisi Kuortaneella jatkoajalla.

– Vastustaja oli joukkue, jolta halusimme ottaa pisteet. Joukkue taisteli ja otti ne pisteet.

 

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen rungon muodostava Kuortaneen joukkue jäi lopulta fyysisemmän ja kokeneemman HPK:n alle, vaikka alku Jääkiekkoliiton valmennettavien hallussa olikin.

Viivi Vainikka kuittasi Emilia Vesan hyökkäysalueen kiekonriistosta ajassa 2.38, ja reilun vartin kohdalla riihimäkeläiskaksikko Kiira Yrjänen ja Sanni Rantala juoni Kuortaneelle komean 2–0-maalin.

Yhteensä 28 kertaa torjunut Kuortaneen Aino Laitinen oli myös parempi ottelun alussa. Ensimmäisessä erässä hän pysäytti kaikki 14 HPK-laukausta.

Toisessa HPK otti pelin hallinnan kokeneen kapteeninsa Riikka Norosen johdolla. Ennen ottelua naisten pääsarjan kaikkien aikojen pisteykkösenä palkittu Noronen laukoi ensin uransa 706. pisteen ja syötti 2–0-hyökkäyksestä Julia Liikalan tasoituksen ajassa 36.30.

Vain 42 sekuntia 2–2-maalista Anniina Kaitala vei vuorostaan Liikalan esityöstä Kerhon johtoon.

Kolmannessa erässä tasainen ottelu kääntyi HPK:lle, joka sai rauhaa ja järkeä kiekolliseen peliinsä ja vielä lisää kovuutta kamppailupelaamiseen. Ida Karjalainen iski pian alivoimapelin jälkeen ratkaisevan 4–2-osuman ajassa 51.19, ja Niina Koukkula ylärimasta ja puolustuksesta kimmonneen niitin reilu minuutti ennen loppua.

 

Liikala kokosi pisteet 1+2 ja maalivahti Salla Sivula torjui 29 kertaa. Ottelun parhaana palkittiin kuitenkin tasavarma Liikalan laituri Kaitala.

– Siinä rentoutuu, kun tulee onnistumisia ja joukkueella on sellainen fiilis. Se oli taistelua loppuun saakka. Tuntui, että kaikki haluavat nyt voittaa tämän pelin, HPK:n kauden paras pistenainen Kaitala kuvaili.

– On hyvä, että pystymme kääntämään ne vaikeatkin hetket positiivisiksi. Uskon, että pelimme paranee pikkuhiljaa.

HPK kohtaa heti sunnuntaina iltapäiväottelussa kotonaan liigassa toisena olevan KalPan. HäSa