Urheilu

HPK-kiekkonaisten kausi alkoi uuden päävalmentajan komennossa voitokkaasti – Julia Liikalan jatkoaikaosuma ratkaisi

Julia Liikalan ylivoimaosuma toi jatkoaikavoiton.
Julia Liikala näytti Kuortanetta vastaan, miksi hänet on merkattu paksulla tussilla myös A-maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustosen papereissa. Kuva: Riku Hasari
Julia Liikala näytti Kuortanetta vastaan, miksi hänet on merkattu paksulla tussilla myös A-maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustosen papereissa. Kuva: Riku Hasari

HPK-kiekkonaiset sai maukkaan revanssin, kun joukkue kaatoi Naisten Liigan kauden avausottelussaan Kuortaneen jatkoajalla lukemin 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0). Kuortane ehti pudottaa HPK-kiekkonaiset jatkosta viime keväänä puolivälierävaiheessa kunnes koronavirusepidemia päätti pudotuspelit ennenaikaisesti.

Ottelun ratkaisu syntyi jatkoajalla. HPK-kiekkonaisten Julia Liikala laukoi ylivoimalla Seikkulan sisarusten Kitin ja Hetan syötöstä kiekon ohi Kuortaneen maalia vartioineen Emilia Kyrkön. Kyrkkö torjui ottelussa 45 kiekkoa, kun taas HPK-kiekkonaisten maalilla Salla Sivula venyi kiekon tielle 34 kertaa.

HPK:n kaksi ensimmäistä osumaa olivat Noora Jaakkolan ja Jasmine Ylitalon käsialaa. Joukkueensa sankariksi noussut Liikala oli syöttämässä molempia osumia.

Ensimmäisen voittonsa ensimmäisessä ottelussaan HPK-kiekkonaisten päävalmentajana toiminut Mari Saarinen oli voitosta hyvillään – vaikka se olisi voinut tulla helpommallakin.

– Suoraan sanoen paikkoja oli ratkaista jo aiemminkin. Liike ja rohkeus pitää kiekkoa olivat hyvää, mutta on sanottava, että vastustajan maalivahti Kyrkkö oli todella hyvä tänään. Mutta usko ei loppunut missään vaiheessa kesken, Saarinen kertoi.

Liikala sai ymmärrettävästi päävalmentajalta erityiskehut.

– Tässä pelissä näkyi varsinkin hänen kiekollinen taitonsas ja (Riikka) Norosen ja (Saimi) Lehdon kanssa tuntuu löytyneen maaginen yhteys. ”Julle” oli kentän johtavia hahmoja.

Saarisen mukaan joukkueen otteissa näkyi jo harjoiteltuja asioita, vaikka kausi on vasta alkuvaiheessa.

– Vaikka harjoituskausi on jäänyt vähän tyngäksi, eikä pintaa syvemmältä ole päästy raapaisemaan kunnolla, läpikäydyt asiat näkyivät ihan hyvin. Maalinteon himossa on vielä kuitenkin tekemistä, Saarinen pohti.

HPK-kiekkonaisten kausi jatkuu jo heti sunnuntaina, kun hämeenlinnalaiset matkustavat Lukon vieraaksi.

– Vauhti tuskin on yhtä kovaa kuin Kuortaneella. Sen verran mitä olemme Lukkoa nauhalta nähneet, niin vauhti tuskin huomenna tulee päätä huimaamaan, mutta me lähdemme sitä pitämään yllä. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic