Urheilu

HPK-kiekkonaisten kiri ei kantanut voittoon saakka – sarjakärki korjasi pisteet

HPK-kiekkonaiset punnersi kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin, mutta Kiekko-Espoo veti lopulta pidemmän korren.
HPK-kiekkonaiset jäi ensi kertaa tällä kaudella pisteittä. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK-kiekkonaiset jäi ensi kertaa tällä kaudella pisteittä. Kuva: Tomi Vesaharju

Sarjakärki Kiekko-Espoo kävi hakemassa kolme sarjapistettä talteen Metritiski-areenasta monien vaiheiden jälkeen kotijoukkue HPK-kiekkonaisilta 5–4 -vierasvoitolla.

HPK oli pahasti purjeessa kaksi ensimmäistä erää ja vierailijat nousivat Christine Posan kahdella maalilla ja Linnea Melotindosin sekä Sofia Nuutisen osumilla jo 4–1 -johtoon ennen päätöserää.

 

HPK nousi kuitenkin sillasta kolmannessa erässä tasoihin.

Ensin Anniina Kaitala kavensi ajassa 42.04.

Kiekko-Espoon Tea Villilän sääntöjen vastaisen taklauksen ja Annina Rajahuhdan ryntäysjäähyn myötä HPK-kiekkonaiset sai mahdollisuutensa pelata 5–3 -ylivoimaa. Se mahdollisuus myös käytettiin.

Ensin illan toisen osumansa kiskaisseen Jutta Stoltenbergin kova laukaus painui verkkoon ja vain 48 sekuntia myöhemmin Heli Allinen onnistui ylivoimalla.

Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun Kiekko-Espoon Minnamari Tuominen onnistui siirtämään tehot 2+2 taituroineen Christine Posan irtokiekon reppuun ohi hyvän pelin pelanneen HPK-vahti Salla Sivulan. Tuomisen 5–4 -maali jäi myös ottelun viimeiseksi.

– Pelin tempo oli kova ja oli hyvä joukkue vastassa. Vähän vielä haetaan omaa tapaa toimia ja uskoa omaan tekemiseen. Kauden alussahan usein näin on, mutta hyviä elementtejä näkyy jo ja peli kehittyy, päävalmentaja Katja Pasanen sanoi.

 

Naisten Superpesiksen finaaleissa hopealle taipuneiden Porin Pesäkarhujen mentaalivalmentajana toiminut Pasanen oli sivussa kahden ottelun verran HPK-kiekkonaisten päävalmentajan tehtävistä pesisfinaalien aikana.

– Tämä oli tiedossa jo keväällä, että jos pesäpallossa mennään päätyyn asti – mikä oli tavoitteena – sitten poissaolot osuvat tähän kohtaan. Finaalit päättyivät ja nyt ollaan jääkiekkokaudessa kiinni, Pasanen kuittasi.

Ottelussa nähtiin raju yhteentörmäys, kun HPK-kiekkonaisten Essi Määttä jäi ilkeän näköisesti keskialueella jyrän alle. Määttä poistui huterasti pois tilanteesta, eikä palannut otteluun. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.

Päävalmentaja Pasasen mukaan tilanteessa ei tullut vakavampaa vammaa.

– Varmaan kävi vain niin, että meni lihakset jumiin, ei sen enempää, Pasanen avasi.

 

Naisten Liigan kärkipaikalla puhtaalla pelillä majaileva Kiekko-Espoo osoitti, että se on yksi sarjan mestariehdokkaista.

– He ovat varmasti yksi niistä joukkueista. He tulevat varmasti olemaan kärkikahinoissa, mutta kaikkia joukkueita en ole vielä nähnyt. Heillä on hyvää perustekemistä ja joukkue on tasokas, Pasanen kommentoi.

Pasasen mukaan viidentenä kymmenen joukkueen sarjassa olevien HPK-kiekkonaistenkin tilanne on hyvä.

– Olemme menneet koko ajan omaa suunnitelmaa ja omaa peliä kohti. Rakenteet alkavat näkymään, mutta pienet asiat pelin sisällä pitää vielä saada myöskin esiin. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020