fbpx
Kiekko Urheilu

HPK-kiekkonaisten nelikko MM-jäille

Suomi lähtee tyttöjen MM-kisoihin tavoittelemaan mitalipelejä B-lohkosta.
HPK:n hyökkääjä Kiti Seikkula pääsee näyttämään taitojaan 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Kerhosta maajoukkueeseen valittiin myös Heta Seikkula, Heli Allinen ja Julia Liikala. Kuva: Riku Hasari

HPK-kiekkonaisten puolustajat Heta Seikkula ja Heli Allinen sekä hyökkääjät Julia Liikala ja Kiti Seikkula ovat odotetusti Suomen alle 18-tyttöjen jääkiekkomaajoukkueessa, joka julkistettiin keskiviikkona Japanin MM-kisoihin.

Nelikko on kuulunut maajoukkueen vakiokokoonpanoon ja heidät oli kaikki nimetty myös viime viikonvaihteen Venäjän EHT-turnaukseen, josta tosin Allinen joutui jäämään pois. Joukkueessa on myös hyökkääjä Saimi Lehto (HyRi).

Suomi voitti turnauksen kaikki kolme otteluaan maalierolla 7–4 ja sekä Liikala (0+2) että Kiti Seikkula (0+1) pääsivät pisteille.

 

Venäjän alkuperäiseen turnausjoukkueeseen tuli vain pari muutosta eli 22 pelaajan MM-ryhmä on vakiintunut syksyn aikana.

– Liikuimme riittävän hyvin ja saimme luotua maalipaikkoja. Maalinteon tehokkuutta meidän pitää jatkoa varten vielä parantaa. Joukkueella on nyt alla voitot ja itseluottamusta on, päävalmentaja Mira Kuisma korosti Venäjän turnauksessa.

– Ihan hyvässä vauhdissa ollaan kohti MM-kisoja. Pelilliset asiat ovat vain pientä viilausta vaille. Nyt keskitymme ryhmän tiiviyttämiseen ja siihen, että saamme pelaamiseen ja muuhun yhdessäoloon hyvän fiiliksen. Tiukat pelit kuitenkin ratkaistaan sillä, kummalla joukkueella ne ovat paremmalla tasolla.

Edellisessä MM-turnauksessa Suomi oli viides ja aloittaa kisat B-lohkossa, josta kaksi parasta etenee puolivälieriin A-lohkon kolmosta ja nelosta vastaan.

B-lohkossa pelaavat myös Tshekki, Japani ja Sveitsi ja A-lohkossa edellisen turnauksen kärkinelikko USA, Ruotsi, Kanada ja Venäjä.

Marraskuun FinnKampen-tapahtuman Ruotsi vei otteluvoitoin 2–1, mutta Venäjän EHT-turnauksessa Suomi voitti sekä Ruotsin että Venäjän.

MM-turnaus pelataan Obihirossa 6.–13. tammikuuta ja avausottelussa Suomi kohtaa emäntämaa Japanin. HäSa

Menot