Urheilu Hämeenlinna

HPK-kiekkonaisten päävalmentaja vaihtuu – "Odotukset ja toiminta eivät kohdanneet"

HPK-kiekkonaiset vetivät johtopäätöksensä päättyneen kauden jälkimainingeissa – Mari Saarinen nousee päävalmentajaksi Katja Pasasen tilalle.
Mari Saarinen ottaa ensi kaudella päävalmentajan tehtävät vastaan HPK-kiekkonaisten joukkueessa. Kuva: Riku Hasari
Mari Saarinen ottaa ensi kaudella päävalmentajan tehtävät vastaan HPK-kiekkonaisten joukkueessa. Kuva: Riku Hasari

HPK-kiekkonaisten puolivälieriin jäänyt kausi sai manageri Jorma Hassisen tekemään muutoksia valmennustiimiinsä. Päävalmentaja Katja Pasanen ei jatka joukkueen päävalmentajana ja Pasasen tilalle on nostettu apuvalmentaja Mari Saarinen.

Hassisen mukaan taustalla on pettymys joukkueen tulokselliseen tasoon. Hassisen arvion mukaan päättyneen kauden joukkue oli HPK:n naisjääkiekon historian neljänneksi paras materiaaliltaan, mikä teki puolivälieristä putoamisesta entistä suuremman pettymyksen. HPK-kiekkonaiset putosi puolivälierissä Kuortaneen käsittelyssä.

– Olen pohtinut tätä jo kevään aikana. Meillä oli kautta aikain neljänneksi paras joukkue. Pienestä se toki jäi kiinni, mutta matkan varrella on kaikenlaista sattunut ja olen ollut tyytymätön kokonaisuuteen miten kausi meni. Mitali olisi tietysti jäänyt saamatta koronavirustilanteen takia joka tapauksessa, mutta kyllä meidän olisi pitänyt välierissä olla, Hassinen perustelee.

– Odotukset ja toiminta eivät kohdanneet. Pelaajien kanssa käydyt keskustelut osaltaan johtivat siihen, että nyt oli syytä miettiä valmennustiimin kokonaisuutta uusiksi ja saada sitä toimivammaksi.

Päävalmentaja Saarisen lisäksi valmennustiimissä jatkavat Jussi Korhonen ja Maija Hassinen-Sullanmaa. Uutena valmennustiimin jäsenenä tulee toimimaan HPK:n C-junioreissa apuvalmentajana työskennellyt Olli Simola.

– Saarinen on kokenut valmentaja ja hyvä tekijä, jolle halusimme tarjota pestiä. Muutokset eivät kohdistu keneenkään yksittäiseen ihmiseen, mutta kokonaisuuteen emme ole tyytyväisiä. Olen iloinen, että saimme tiimiin myös Simolan. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin ja pidän tästä kokonaisuudesta, Hassinen sanoo.

Muutokset kuitenkin kohdistuivat päävalmentajaan, mikä kielii siitä, että muutoksia on haluttu. Mutta mihin?

– Harjoitteluun ja pelaamiseen, eli asioihin mitkä ovat keskeisiä jääkiekossa. Niihin tulee nyt muutoksia. Mentaalinen ja henkinen puoli jää nyt vähemmälle, mutta pelien johtamisessa tarvittiin muutoksia. mitkä tekivät ratkaisun pakolliseksi.

Hassinen ei luonnollisesti vielä osaa sanoa milloin HPK-kiekkonaiset palaa harjoituksiin uuden valmennustiiminsä kanssa.

– Odottelemme nyt muutaman viikon ja sitten ohjeistamme miten harjoitellaan omatoimisesti. Kun on mahdollisuus taas harjoitella yhdessä, sitten harjoitellaan. Yhteiskunnassa on nyt suurempiakin murheita kuin meidän yhteisharjoituksemme, Hassinen muistuttaa.

– Tästäkin selvitään. Pakkolepokin tekee hyvää ja voi auttaa eteenpäin meitä kaikkia.

Saarinen on omalla pelaajaurallaan pelannut hyökkääjänä Ilveksen naisten joukkueessa ja voittanut Suomen mestaruuden kausilla 2006 ja 2010 ja saavuttanut lukuisia SM-mitaleita. Lisäksi urallaan yli 100 maajoukkueottelua pelannut Saarinen on voittanut pelaajana olympiapronssia ja kolme MM-pronssia.

– Ilomielin otin vastuun vastaan. Ilmeisesti pelaajienkin mielipide oli, että tämä voisi olla hyvä vaihtoehto, Saarinen toteaa.

– Hassinen varmasti halusi pelilliseen puoleen enemmän tietoa ja taitoa, ja siihen tulemme keskittymään.

Saarinenkin myöntää kauden olleen pettymys.

– Emme päässeet siihen pudotuspelimoodiin missä olisi pitänyt olla.

Minkälaisen päävalmentajan HPK-kiekkonaiset Saarisesta sitten saavat?

– Mielestäni olen aika rento, mutta asiat tehdään kuitenkin täysillä. Kuuntelen paljon pelaajia, vaikka totta kai päätökset tehdään valmennuksesta käsin, Saarinen lausuu.

– Tulemme pelaamaan aktiivista, yhtenäistä ja ennen kaikkea luovaa peliä, kuten hämeenlinnalaiseen jääkiekkoon sopii. Sitä tullaan käymään läpi myös pelaajien kanssa, Saarinen toteaa. HäSa

Päivän lehti

31.3.2020