Urheilu

HPK-kiekkonaisten vahva vire jatkuu – "Olemme saaneet uskoa omaan peliimme"

TPS-voitto oli HPK:n naisille kahdeksas perättäinen.
HPK-kiekkonaisten Anniina Kaitala tehoili 1+1 TPS:ää vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK-kiekkonaisten Anniina Kaitala tehoili 1+1 TPS:ää vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK-kiekkonaisten vahva vire jatkuu ja jo kahdeksas peräkkäinen voitto liigassa lähti mukaan Turusta, kun TPS kaatui maalein 2–5 (1–1, 0–2, 1–2). Laukaukset maalia kohti HPK vei 46–24.

– Olemme saaneet uskoa omaan peliimme, kun olemme päässeet harjoittelemaan enemmän yhdessä. Palaset ovat loksahtaneet paremmin kohdalleen, siinä voittoputkemme salaisuus, tuumasi päävalmentaja Katja Pasanen.

– Tänään ei ollut paras esitys meiltä, mutta koko ajan peli oli hyvin hallussa ja sikäli ei tarvinnut jännittää. Tulimme peliin hyvin ja kolmas erä oli myös vahva. Toinen erä välissä oli hieman leppoisampaa, mutta olin luottavaisin mielin. Pidimme kiekkoa ja hallitsimme kenttää.

Anniina Kaitala (1+1) teki HPK:n avausmaalin, mutta avauserän lopussa TPS nousi tasoihin.

Jasmine Ylitalon (1+1) ja Jutta Stoltenbergin toisen erän maaleilla HPK pääsi karkumatkalle. Päätöserän alkuun TPS vielä kavensi, mutta nopeasti Heta Seikkula sekä Stoltenberg (2+0) illan toisella osumallaan kuittasivat.

Syöttöpisteitä keräsivät Julia Liikala (0+2), Iida Haakana, Riikka Noronen ja Noora Jaakkola. HPK:n maalia vartioi Salla Sivula.

HPK nousi sarjassa kakkoseksi, mutta takana vaanii kolme joukkuetta kolmen pisteen sisällä. Selkeänä ykkösenä on Kiekko-Espoo kahdentoista pisteen erolla HPK:hon.

– Pelimme ei ole vielä omalla tasollaan, mutta pisteitä on tullut näilläkin esityksillä. Ylempään loppusarjaan tarvitaan kyllä sitten vielä pykälä lisää, siellä pelit ovat kovempia, Pasanen ennakoi. HäSa

Päivän lehti

18.2.2020