Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK-kiekkonaisten verkkoihin nimekäs vahvistus – MM-kisojen tähdistökentälliseen valittu Meeri Räisänen pelaa ensi kaudella myös poikajuniorijoukkueissa

HPK-kiekkonaiset pestasi maalivahdikseen valtakunnan kärkiosaamista. MM-kisojen tähdistökentälliseen kahdesti valittu Meeri Räisänen, 31, pelaa ensi kaudella todennäköisesti myös HPK:n poikajuniorijoukkueissa ja tavoittelee maajoukkueessa ykkösvahdin paikkaa.
Meeri Räisänen torjuu kiekkoja ensi kaudella HPK-kiekkonaisissa sekä HPK:n poikajuniorijoukkueissa. Kuva: Pekka Rautiainen
Meeri Räisänen torjuu kiekkoja ensi kaudella HPK-kiekkonaisissa sekä HPK:n poikajuniorijoukkueissa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK-kiekkonaiset tiedottivat perjantaina ensi kauden joukkueensa nimekkäimmästä vahvistuksesta, kun kaksi kertaa naisten jääkiekon MM-kisojen tähdistökentälliseen valittu Meeri Räisänen palaa HPK:n tolppien väliin yksivuotisella sopimuksella.

31-vuotiasta Räisästä kiinnosti HPK:ssa naisten joukkueen lisäksi myös auennut mahdollisuus pelata seuran poikajuniorijoukkueissa.

Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan naispelaaja voi pelata yli-ikäisenä poikien juniorisarjoja.

– Ykköstoive oli tulevalle kaudelle se, että pääsen pelaamaan poikien kanssa. Manageri Jorma Hassinen soitti kuukausi sitten ja kyseli mitkä ovat suunnitelmani. Hän tarjosi tätä pakettia, johon sitten tartuin. Uskon, että poikien kanssa pelaaminen kehittää minua pelaajana eteenpäin, Räisänen sanoo.

 

Naiset ja juniorit tiiviissä yhteistyössä

HPK-juniorijääkiekko ry:n valmennuspäällikkö Max Kenig kertoo junioripuolen ja naiskiekon yhteistyön syventyneen entisestään esimerkiksi valmennustoiminnallisesti sekä pelaajaliikenteen kannalta.

– Yhteistyö tarkoittaa naisten joukkueen kannalta sitä, että olemme pystyneet mahdollistamaan laajalle rungolle ja erityisesti kärkipelaajille poikapuolen harjoittelua. Naiset harjoittelevat poikien kanssa ja tulemme katsomaan viikonlopun otteluihin sitten, missä kukin pelaa. Ajatus on se, että olemme yksi HPK, eikä ole yksittäisiä joukkueita vaan yhteistyö kattaa kaiken, Kenig avaa.

– Joukkueita muodostetaan niin, että pyritään saamaan paras kokonaisuus sarjatasosta riippumatta aikaiseksi sääntöjen sallimissa puitteissa – oli kyseessä nainen tai mies.

HPK-kiekkonaisten päävalmentajaksi täksi kaudeksi noussut Mari Saarinen oli silminnähden tyytyväinen Räisäsen lisäämisestä hänen työkalupakkiinsa.

– Saamme ammattimaisuutta, urheilullisuutta ja esimerkkiä, joka toivottavasti tarttuu muihinkin, Saarinen lausui.

 

Naisleijonien ykkösvahdin paikka tavoitteena

Suomen tunnetuimpiin naisjääkiekkoilijoihin lukeutuva Räisänen koki, että uransa kannalta HPK oli nyt paras vaihtoehto.

Kaksi MM-pronssia urallaan saavuttanut Räisänen on pelannut kaksi edellistä kautta ulkomailla NWHL-sarjassa Pohjois-Amerikassa sekä Ruotsissa AIK:n riveissä.

– Kausi Pohjois-Amerikassa oli varmaan yksi parhaista kausistani ikinä tasollisesti, vaikka pelejä ei ollut ihan hirveästi. Tuntui, että joka peli oli kuin pelaisi USA:ta tai Kanadaa vastaan, Räisänen pohtii.

– Oletin vähän enemmän Ruotsin sarjalta. Siksi en halunnut yrittää päästä sinne takaisin. Näen, että täällä on parempi mahdollisuus kehittyä ja otin sen vastaan. Haluan joka päivä haastaa itseäni.

Räisäsellä on ensi kaudeksi kahden tason tavoitteita – ne liittyvät HPK:hon ja naisten jääkiekkomaajoukkueeseen.

– HPK:ssa haluan tuoda esimerkkiä ja urheilullisuutta. Haluan auttaa parhaani mukaan joukkuetta keväällä. Tuntuu, että täällä on kova yhteishenki päällä, mitä ihan joka seurasta ei löydy, Räisänen sanoo.

Räisäsellä ei ole ongelmia myöntää, että hän tavoittelee naisten jääkiekkomaajoukkueessa ykkösvahdin asemaa.

– Nyt on niin hyvä noste maajoukkueessa ja naisten kiekon huuma päällä, että tavoittelemme finaalipaikkaa jatkossakin. Haluan nostaa omaakin pelaajaprofiilia henkilökohtaisesti ja olla kantava voima joukkueessa – eli pelaava maalivahti.

 

Vain mitalipelit kelpaavat

HPK-kiekkonaisten manageri Jorma Hassinen on puhunut jo ennen Räsäsen hankintaa mitalipeleistä joukkueen tavoitteena – eikä näkökulma ole muuttunut.

– Joukkue ei ole vielä asettanut tavoitettaan, mutta minä en suostu puhumaan kuin mitalipeleistä. Siinä pitää olla tavoite, Hassinen alleviivaa.

Päävalmentaja Saarinen ei ole eri mieltä.

– Tällä rosterilla, joka on saatu kasaan, vähittäistavoitteen on oltava mitalipelit. HäSa

Kommentti: Kilpavarustelua Hämeenlinnassa

Vaikka korona-ajat ovat olleet kovia myös koko urheilukentälle, on sen varjossa myös tapahtunut mielenkiintoisia asioita Hämeenlinnassa.

Niin HPK kuin salibandyseura Steelers ovat saaneet naarattua poikkeuksellisen kovia kansainvälisen tason pelaajia kaupunkiin. HPK:n värväämä moninkertainen arvokisakävijä ja 2013 MM-kisojen parhaaksi hyökkääjäksi valittu Petri Kontiola ja maailman parhaaksi salibandypelaajaksi valittu Eero Kosonen ovat saaneet osakseen suuret otsikot, mutta myös Räisänen on kovan tason nimi hämeenlinnalaiseen palloiluun. Räisäsen voi sanoa edustavan Naisten Liigassa jopa tämän kauden merkittävintä hankintaa.

HPK-kiekkonaiset pyrkivät huuhtomaan viime kevään pettymyksen pois mielistä, sillä joukkue taipui puolivälierissä Kuortaneelle. Mitalit olivat tavoitteena viime kaudellakin, mutta edellisen päävalmentajan, mentaalivalmentajana tunnetun Katja Pasasen komennossa valmista ei tullut ja kompassin suunta taisi olla hieman hukassa.

Selvää on ainakin se, että mitalitavoitetta helpottaa merkittävästi maalivahtiosaston oleminen kunnossa viimeisen päälle.

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic