Urheilu

HPK:n lähituntumalla vaaniva SaiPa saapuu Ritariareenalle – Katso edellisen kohtaamisen ottelukooste

Kolmen pisteen päässä vaaniva SaiPa saapuu Ritariareenalle HPK:n vieraaksi.
Antti Pennasen joukot lähtevät taisteluun sarjapisteistä torstaina SaiPaa vastaan. Kuva: Riku Hasari

HPK saa vieraita Lappeenrannasta, kun Ritariareenalla nähdään tiukan keskikastin kohtaaminen.

Sarjataulukossa SaiPa on kymmenennellä sijalla ennen ottelua, mutta vain kolmen pisteen päässä hämeenlinnalaisista.

HPK:n konkaripuolustaja Arto Laatikainen huomauttaa, että SaiPan ylivoimapelin kanssa on oltava hereillä.

– Heillä on hyvä ylivoimapeli ja erikoistilanteet ovat yksi iso osa-alue. Menestyminen on ollut SaiPalla parempaa kotikaukalossa, vieraissa sitten heillä on ollut vähän vaikeampaa. Meidän tarkoitus on kuitenkin lähteä viemään peliä, Laatikainen sanoo.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen näkee viisikkopelin tasolla SaiPan vahvuuksiksi puolustamisen ja vastahyökkäyspelaamisen.

– Ne ovat sellaisia asioita, joiden kanssa on oltava tarkkana. Kolme peliä heitä vastaan olemme pelanneet hyvää jääkiekkoa, sikäli ei tarvitse muuttaa mitään, Pennanen sanoo.

– Toivottavasti oma peli ottaisi pienen stepin eteenpäin. Kenties pienillä ketjumuutoksilla haemme lisää tehokkuutta. Pelejä hallitaan ja maalipaikkatilastoja hallitaan, mutta tehokkuuden kanssa on yhtä tekemistä.

 

HPK:n viime viikko käsitti voiton HIFK:sta vieraissa ja tappiot Tapparalle vieraissa sekä Ilvekselle kotikentällä. HIFK:ta vastaan maalissa pelasi liigadebyytissään Mestiksen RoKista lainalla oleva Rasmus Reijola, Tapparaa ja Ilvestä vastaan Antti Karjalainen.

– Katsomme vielä asiaa, mutta todennäköisesti Rasse (Rasmus Reijola) on maalissa, Pennanen kertoo.

Viime viikon osalta HPK:n viikko oli ailahtelevainen. Tapparaa vastaan heikommalla esityksillä tuli tappio, mutta HIFK- ja Ilves-otteluihin terästäytynyt HPK sai plakkariinsa vain voiton Helsingistä.

– Tappara-pelin jälkeen peräänkuulutimme, että jos jäädään tappioasemaan, ei se tarkoita sitä, että pelin pitää antaa mennä. Se on vähän itseluottamuksellinenkin asia. Kausi on antanut meille kuitenkin kivijalan, jonka pohjalta pitäisi voida lähteä tilanteeseen kuin tilanteeseen, Pennanen sanoi.

– HIFK-voitossa olin tyytyväinen siitä, miten kypsyimme. Se osoitti henkistä kasvua ja pelasimme myös Ilvestä vastaan hyvän ja laadukkaan ottelun.

 

Arto Laatikainen, 38, sanoo, että vielä HPK:n kanssa ei ole ollut konkreettisia keskusteluja jatkosta. Laatikaisen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

– Tämä kausi on antanut uskoa, että voisi ura jatkua. Vielä ei ole kuitenkaan kiirettä jatkon suhteen. Ilman muuta kuitenkin haluaisin jatkaa täällä, koska hyvä rooli on ollut tarjolla, Laatikainen luonnehtii.

Katso edellisen kohtaamisen ottelukooste:

 

Liiga-kiekkoa: HPK–SaiPa kello 18.30 Ritariareenassa

Asiasanat

Päivän lehti

23.1.2020