Kiekko Urheilu

HPK kriisiseura TPS:n pelaaja-apajilla – Pakkivahvistus Santeri Lukka on Pennaselle tuttu maajoukkuekävijä

Santeri Lukka pelaa HPK:ssa myös ensi kaudella, kun taas Nico Nurmikantaa ei nähdä kentällä ennen joulua.
Miro Karjalainen ojensi tulevaa joukkuetoveriaan Santeri Lukkaa viime kevään pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen
Miro Karjalainen ojensi tulevaa joukkuetoveriaan Santeri Lukkaa viime kevään pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n puolustus jääkiekon miesten Liigassa vahvistuu. Joukkueeseen liittyy TPS:ssä kauden aloittanut Santeri Lukka.

TPS kertoi Lukan sopimuksen purkamisesta tiistaiaamuna, ja HPK tiedotti hankkineensa hänet heti tämän jälkeen. Lukan sopimus HPK:n kanssa kattaa myös ensi kauden 2020–21.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan HPK ei suinkaan ollut näin nopeasti apajilla, mutta yhteistyössä turkulaisten kanssa siirtoa ei suunniteltu. Lukka allekirjoitti uuden sopimuksen heti, kun edellinen oli purettu.

– Puhuimme asioista toki aiemmin (Lukan kanssa), ja sopimus yleensä purkautuu, kun kaverille on katsottu valmiiksi uusi seura. Sopimusta ei ollut viime viikolla, mutta se oli tiedossa, että olemme hänestä kiinnostuneita ja hän on kiinnostunut tulemaan meille. Pelaajan täytyy neuvotella sitten työnantajansa kanssa ehdoista, joilla vanha sopimus puretaan, Toivola valottaa.

Lukka on ollut lähtökuopissa TPS:stä ainakin viime viikolta asti. Iltalehti kertoi viime perjantaina, että hänen lisäkseen myös alkukauden kriisiseuran paras pistemies Anton Holm ja Lukan tavoin sivuraiteelle Turussa ajautunut hyökkääjä Simon Suoranta olisivat lähdössä.

HPK:n pakistossa on kaksi muutakin hiljattain TPS:ää edustanutta, Elmeri Eronen ja Niklas Friman. Toivola hymähtää ajatukselle, että Kerho tyhjentäisi juuri Palloseuraa.

– Jos sopivia löytyy (niin hankimme lisää pelaajia TPS:stä).

 

28-vuotias Lukka on Ässien kasvatti, joka aloitti liigauransa vuonna 2015 KalPan paidassa. Tämän ja viime kauden hän on pelannut Turussa.

Lukka pelasi kauden 2014–15 Mestistä Jukureissa HPK:n nykyisen päävalmentajan Antti Pennasen alaisuudessa.

– Totta kai tiesimme sitä kautta, mitä saamme, ja pelaaja tiesi millainen valmennus meillä on tällä kaudella. Uskon, että se edesauttoi asiaa, Toivola sanoi.

Yhteensä Lukalla on liigaurallaan 240 runkosarjaottelua ja 81 -pistettä. Miesten maajoukkueessa hän on pelannut kolme ottelua ja tehnyt yhden maalin. Tämän kauden saldona Lukalla oli seitsemässä pelissä tehot 1+1.

Toivola kuvailee Lukkaa kiekolliseksi, hyväksi yleispuolustajaksi, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja luotettavasti.

– Hän on EHT-turnauksessa pelannut kaveri, eli totta kai kaavoittelemme hänelle isoa roolia.

 

Sihvonen jyrähtää HPK:n ryöstöhankinnan juurisyistä: Liiga auki, tunarit!

 

HPK kertoi tiistaina myös huonoja uutisia. Puolustaja Nico Nurmikanta loukkaantui Tapparaa vastaan perjantaina vaarattoman näköisessä tilanteessa, ja on seuran mukaan sivussa todennäköisesti jouluun asti.

– Ilmankin Nicon loukkaantumista Lukka olisi todennäköisesti tullut meille, mutta nyt on hyvä, että todellakin saamme hänet. Nicolla oli käyrä ylöspäin. Peli parani koko ajan ja peliaika kasvoi samalla lailla. Harmi, että hänelle tuli loukkaantuminen kesken hyvän draivin, Toivola toteaa.

Toivolan mukaan HPK lähtee nyt siitä, että joukkue on ainakin puolustuksen osalta tälle kaudelle lopullinen.

– Ilman loukkaantumisia se on tahtotilamme. Isoja asioita voi aina tapahtua suuntaan ja toiseen, mutta toistaiseksi rauhoitetaan tilanne ja näillä mennään.

HPK pelaa keskiviikkona Kuopiossa KalPan vieraana. Lukka nähdään tuolloin ensimmäistä kertaa HPK:n pelipaidassa.

– Se on totta kai haaste (kun pelaaja siirtyy näin nopealla aikataululla). Hän oli tänään (tiistaina) ensimmäistä kertaa aamujäillä, ja huomenna sitten aamujäät ja peli. Pelihalut ovat kuitenkin kovat, emmekä rupea odottelemaan. Hän odottaa itsekin yksinkertaista peliä ja tulee pikkuhiljaa perusasioiden kautta systeemeihin sisään, Toivola uskoo. HäSa

Juttua korjattu 22.10.2019 kello 20.58. Niklas Frimanin edellinen seura ei ollut TPS vaan JYP, mutta tätä ennen hän edusti pitkään TPS:ää.

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic