Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK-lahjakkuudet Allinen ja Liikala haistelemaan maajoukkuetunnelmia MM-leirille

Naisten maajoukkueen ensimmäisestä leiriryhmästä "8–10 pelaajaa MM-kisoihin".

HPK-kiekkonaisten Heli Allinen ja Julia Liikala päättävät kautensa Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen matkassa. Maajoukkueen johto nimesi ensimmäisen MM-leiriryhmän keskiviikkona.

Naisleijonat leireilevät ensi tiistaista alkaen Vierumäellä. Lopullinen kisajoukkue nimetään 25. maaliskuuta. MM-kotikisat Espoossa alkavat 4. huhtikuuta.

Leiriryhmässä on mukana lopullisen kokoonpanon mukaisesti kolme maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja 13 hyökkääjää, mutta päävalmentaja Pasi Mustosen mukaan näistä kisapaikka aukeaa alle puolelle.

– Mukana on 8–10 pelaajaa lopullisesta MM-joukkueesta. Heille luvassa on hyvä ja tehokas harjoittelujakso vielä ennen kisarupeamaa, Mustonen kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Allisen ja Liikalan lisäksi joukkueessa on ensimmäisessä vaiheessa mukana viisi muuta alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalistia, mukaan lukien riihimäkeläinen Sanni Rantala ja kisojen pistepörssiykkönen Elisa Holopainen. Kokeneista maajoukkuepelaajista Vierumäellä leireilevät muun muassa Connecticut Whalen maalivahti Meeri Räisänen ja lajilegenda Riikka Sallinen.

Sen sijaan Naisten Liigan finalistit Bluesista ja Ilveksestä sekä Kanadan CWHL:ssä pelaavat Noora Räty ja Venla Hovi puuttuvat vielä vahvuudesta.

– Lopullisen MM-joukkueen pelaajista valtaosalla pelit vielä jatkuvat ja siksi muut leirille kutsutut ovat tulevaisuuden pelaajia ja mahdollisia MM-kisojen varapelaajia. He pääsevät mukaan naisten maajoukkuetapahtumaan, mistä on varmasti hyötyä tulevaisuuden kannalta, Mustonen kiteytti tiedotteessa.