Urheilu

HPK lähtee mukaan kansainväliseen klassikkoturnaukseen

Hämeenlinnan Pallokerho osallistuu ensimmäistä kertaa jokavuotiseen jääkiekon Spengler cupiin joulukuun lopussa. Liigan tämän kauden runkosarjan viitonen sai hyvän sijoituksensa ansiosta kutsun klassikkoturnaukseen, jossa suomalaisjoukkueista on viimeksi esiintynyt Helsingin Jokerit 2014 ja 2015.

HPK:n oli helppo vastata Davosista tulleeseen kutsuun myöntävästi.

– Olemme koko seuraorganisaationa ylpeitä siitä, että HPK:ta arvostetaan kansainvälisellä mittapuulla. Neuvottelut osallistumisesta Davosin organisaation kanssa etenivät ammattimaisella tasolla. Osallistuminen maailman arvostetuimpaan jääkiekkoturnaukseen on hieno askel eteenpäin HPK:n Matkalla Huipulle osa 2 -projektissa, toimitusjohtaja Antti Toivanen hehkuttaa seuran tiedotteessa.

Spengler cup on joulun välipäivinä Sveitsin Davosissa pelattava kutsuturnaus, jota on pelattu vuodesta 1923. Tämänvuotinen kilpailu on järjestysluvultaan kaikkiaan 91. Spengler cup kuuluu rahassa mitattuna Sveitsin suurimpiin vuotuisiin urheilutapahtumiin, ja on jääkiekon vanhin seurajoukkueturnaus.

Spengler cupiin kutsutaan yleensä isäntäseura HC Davosin lisäksi neljä eurooppalaista seurajoukkuetta ja Kanadan Euroopassa pelaavista pelaajista koottu maajoukkue. Kahtena viime vuotena Kanada on voittanut loppuottelussa HC Luganon.

Ensi kaudella turnauksen perustaja Carl Spenglerin mukaan nimetystä kiertopalkinnosta kilvoittelevat HPK:n kanssa ainakin Davos, tekkiläinen Mountfield Hradec Králové ja olympialaisiin valmistautuva Sveitsin maajoukkue. Turnaus alkaa tapaninpäivänä ja huipentuu uudenvuodenaattona.

HPK palaa Spengler cupissa kansainvälisiin otteluihin kymmenen vuoden tauon jälkeen, mikäli ennen kautta pelattavia harjoitusotteluita ei lasketa. Tammikuussa 2007 HPK pelasi seurajoukkueiden Euroopan mestaruudesta Venäjällä ja hävisi tuolloin finaalin Ak Bars Kazanille 6–0.

Nyt Pallokerho aikoo ottaa tilaisuudesta kaiken irti. Seura järjestää Davosiin matkan sekä yhteistyökumppaneilleen että kannattajilleen. Näistä matkoista HPK kertoo lisää myöhemmin kesällä.

– Kansainväliset pelit yhdistävät HPK-perhettä eri tyyliin kuin Liigakausi. Haluamme tehdä Spengler Cupista koko HPK-yhteisön projektin, Toivanen kertoo.

Spengler cup osuu keskelle kiivainta liigakautta, sillä SM-liigan lyhyt joulutauko päättyy turnauksen aikana. Silti päävalmentaja Antti Pennanen näkee tapahtumassa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

– Siellä tulee hyviä joukkueita vastaan. Siellä voi olla jopa Kanadan olympiajoukkue. Nyt kun NHL-pelaajat eivät tule olympialaisiin, se voi olla heille viimeisiä mahdollisuuksia olla koossa. Saamme hyviä kokemuksia ennen kaikkea nuoremmille pelaajille. Davos on hieno paikka. Toivottavasti saamme rakennettua yhteisöllisyyttä, jos saamme paljon perheitä ja HPK-henkisiä ihmisiä mukaan, Pennanen ennakoi.

Koska paikka saavutettiin urheilullisin perustein sijoittumalla liigassa kuuden joukkoon, HPK lähtee tavoittelemaan Sveitsissä jopa turnausvoittoa.

– Kyllä me lähdemme sinne ihan pärjäämään ja menestymään, sehän on tietysti huippu-urheilussa pääasia. Hyvä asia meille on, että meillä on paljon pelaajia. Se antaa myös mahdollisuuden jakaa kuormaa ja vastuuta. HäSa

Asiasanat