Urheilu Hämeenlinna

HPK-luotsi Pennanen ei aliarvioi SaiPaa – Työmyyrä Lahtela palaamassa Kerhon vahvuuteen

HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen mielestä kahdeksan kärkijoukkueen karkumatka loppuihin on poikkeuksellista.
Antti Pennanen huomioi SaiPasta erityisesti erikoistilannepelaamisen, aktiivisuuden ja hyökkäysalueen suoraviivaisuuden. Kuva: Tomi Vesaharju
Antti Pennanen huomioi SaiPasta erityisesti erikoistilannepelaamisen, aktiivisuuden ja hyökkäysalueen suoraviivaisuuden. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK saa keskiviikkona alavireisen ja kokoonpanohuoliakin kokeneen SaiPan, joka on voittanut viimeisestä 14 pelaamastaan ottelusta vain kolme. HPK sen sijaan on kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa, jonka aikana voittoja on tullut kuusi.

HPK:n hyökkääjä Jere Innala haluaa nähdä SaiPaa vastaan ryhdikkään esityksen.

– Haluan nähdä työteliään HPK:n ja sellaisen esityksen, että tulemme kotiyleisön eteen jämäkkänä ja niin, että emme leiki voitolla, Innala sanoi.

HPK:n neljänneksi tehokkain pelaaja Jere Innala on perässä viime kauden huippulukemiaan. Kaudella 2018–19 Innala iski 60 ottelussa runkosarjassa tehot 24+21=45.

Tällä kaudella pelaamissaan 40 ottelussa on syntynyt tehot 12+14=26. Innala uskoo kuitenkin olevansa menossa parempaa kohti.

– Ehkä alkukaudesta otti paineita, että pitää tehdä tulosta. Mutta kun on keskittynyt pieniin asioihin ja pohdiskellut asioita, peli on parantunut ja mennyt tasaisemmaksi, Innala sanoi.

Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan SaiPaa ei pidä aliarvioida. Vaikka pidemmällä otannalla SaiPa on ollut heikko, viimeisestä kolmesta ottelustaan SaiPa on nähnyt valonpilkahduksia ja napannut kaksi voittoa.

– SaiPassa on otettava huomioon esimerkiksi ylivoimapeli Teemu Ramstedtin johdolla. Heillä on ollut vähän kokoonpanohuoliakin, mutta he ovat noususuhdanteessa. SaiPa on aktiivinen ja puolustaa korkealta paljon. Hyökkäysalueella he pelaavat paljon maalia kohti, Pennanen arvioi.

Keskikasti Liigassa on repeytynyt sarjataulukossa melko lailla keskeltä kahtia. Kahdeksan kärkijoukkueen joukkio, johon seitsemäntenä majaileva HPK:kin lukeutuu, on pahasti karussa lopulta seitsemältä joukkueelta.

Esimerkiksi HPK:n ja kymmenentenä olevan SaiPan välillä on eroa sarjataulukossa peräti 22 pistettä.

Pennasen mielestä asiaa voi pohtia monesta näkökulmasta.

– Se tekee myös sen, että kuuden joukkoon päästäkseen on saatava enemmän pisteitä kuin ennen. Hajonta alhaalla on kyllä poikkeuksellista. Miksi, se on vaikea sanoa. Kilpailu on kovaa ja menestyminen on vaikeaa, Pennanen sanoo.

Liigassa on myös nähty tällä kaudella jo viidet päävalmentajapotkut. Sen seurauksena myös moni kokematon päävalmentaja on joutunut kovaan paikkaan. Viimeksi kolmatta kauttaan valmentava Marko Kauppinen nousi seuran A-junioreista Jukureiden liigajoukkueen päävalmentajaksi Pekka Kangasalustan tilalle.

– Kovasti toivoisi, että uudet valmentajat saavat hyviä mahdollisuuksia, mutta myös sitä, ettei joudu liian aikaisin kovaan paikkaan, Pennanen pohtii.

HPK:n neloskentän keskushyökkääjä Mikko Lahtela joutui jättämään ottelun TPS:ää vastaan kesken, kun avauserän lopussa linjatuomari Mauri Järven luistin osui epäonnisesti Lahtelaa kasvoihin. Miro Karjalainen puolestaan siirtyi sivuun kokoonpanosta alkulämmittelyn jälkeen pienen loukkaantumisen takia.

– Lahtela on ok, Karjalaista hieman seurataan, Pennanen sanoi. HäSa

Päivän lehti

17.9.2020

Fingerpori

comic