fbpx
Kiekko Urheilu

HPK marssi kolmannessa erässä KooKoon yli – Lucenius ja Innala kiskaisivat tehot 2+1

Niclas Lucenius ja Jere Innala astuivat KooKoota vastaan esiin miesvajauksesta kärsivän HPK:n riveistä.
HPK:n ykköskentällisen miehet Jere Innala, Niclas Lucenius, Eetu Tuulola ja Petteri Nikkilä olivat pelipäällä.

HPK lähti erityisen siipirikkoisena Kouvolan reissulle, mutta poistui kolmen sarjapisteen kanssa 4–2 -voitolla.

Markus Nenosen, Philippe Cornet’n ja Janne Lahden loukkaantumisten vuoksi jo valmiiksi keventyneestä ryhmästä puuttui lisäksi Leijona-komennuksella oleva luottopakki Niklas Friman.

Myös HPK:n penkin takana oli vajausta kun Antti Pennanen ja Juha Sulin olivat Frimanin tavoin A-maajoukkueen mukana. Lisäksi Antti Miettinen oli mukana U17-maajoukkueen matkassa huoltoryhmän Niko Kuisman tavoin.

Näin ollen penkin takana Timo Turusen ja Juha Lehtolan lisäksi mukana oli HPK:n U20-joukkueen päävalmentaja Juuso Nieminen. U20-joukkueesta myös huoltaja Jari Virtanen sai liigakomennuksen ja toimi joukkueen huoltajana. HPK:n toinen hieroja Niki Juurinen tuurasi puolestaan Sulinia.

 

Katso ottelun huippuhetket tästä videosta:

 

 

Kouvolan illassa HPK:lta astuivat esiin miesvajauksesta kärsivän joukkueen puolesta erityisesti Niclas Lucenius ja Jere Innala, jotka nakkasivat mieheen tehot 2+1.

HPK:sta hanat avasi vauhdikkaassa ja maalipaikkoja tukuttain sataneessa avauserässä Lucenius. Lucenius pääsi nauttimaan aloitusvoittonsa hedelmistä, kun Eetu Tuulolan lähettämä laukaus petasi paikan Luceniukselle, joka ei jäänyt käyttämättä – ja HPK:n avausmaali näki päivänvalon.

Toisessa erässä KooKoon puolustaja Ed Wittchow sai vihdoin ohitettua HPK:n maalissa 26 kiekkoa torjuneen ja vakuuttavan paluun loukkaantumisensa jälkeen tehneen Emil Larmin. Wittchow sai kiekon maaliin jo ensimmäisessä erässä, mutta silloin maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Kolmannessa erässä HPK meni menojaan. Innala siirsi HPK:n 2–1 -johtoon kunnes Lucenius iski ottelun voittomaalin ajassa 52.58. Innala pääsi vielä iskemään 4–1 -osuman tyhjiin, mutta KooKoo sai Kalle Valtolalta ohutta lohtua 34 sekuntia ennen loppua.

Illan tähtiin lukeutuneen Luceniuksen mukaan ilta ei kuitenkaan ollut HPK:lta ehyimmästä päästä.

– Pelasimme oikeastaan kolmannen erän hyvin, siihen saakka Larmi piti meitä pystyssä. Häntä saamme kiittää, että pääsimme kolmanteen erään tasatilanteessa. Sitten aloimme pelata ja teimme tarvittavat osumat. Ei ollut meiltä älyttömän hyvä 60-minuuttinen, mutta voitto on tärkein ja se saatiin, Lucenius summasi.

 

Lucenius näyttää pelaavan tällä hetkellä jopa koko uransa parasta jääkiekkoa. Kun monella muulla pelaajalla saattaa kaukalon tempon noustua mennä säheltämiseksi, Luceniuksella tuntuu olevan sekunninkymmenyksiä enemmän aikaa. Se erottaakin huippupelaajia hyvistä pelaajista sarjatasolla kuin sarjatasolla.

– Minusta se on selkeä homma, että kun vuosia treenaa, niin pitääkin mennä eteenpäin asioissa. Itse olen tyytyväinen siihen, että tasaisuus löytynyt. Ei ole hirveästi ollut ailahtelevia matseja ja rutiinitaso on hyvä, Lucenius sanoo.

– Ennen kuin saan kiekon, yritän miettiä, missä kaverit ja vastustajat ovat. Niin pystyy katsomaan mitä seuraavaksi tekee. On helpompi tehdä ratkaisuja, kun tietää missä muut menevät.

 

Kotiedusta pudotuspeleihin kynsin hampain taisteleva HPK säilytti asemansa viidentenä sarjataulukossa ja nousi jo pisteen päähän neljäntenä majailevasta Pelicansista, joka hävisi oman ottelunsa JYPille 6–2 Jyväskylässä.

Voitollaan HPK saattoi myös vauhdittaa KooKoon päätöstä aloittaa tyhjennysmyynnit, sillä viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävä JYP karkasi kouvolalaisilta jo 12 pisteen päähän.

Seuraavassa ottelussaan HPK kohtaa TPS:n perjantaina Turussa. HäSa

LUE LISÄÄ: Vuokrahyökkääjä Henri Kanninen on HPK:n mies myös tämän kauden jälkeen

Asiasanat

Menot